Ramazan Bayramı yaklaşıyor. 16 Temmuz Perşembe arefe gününden itibaren 4 gün Ramazan Bayramı tatili yapacak. Peki,Arefe günü bankalar açık mı?

16 Temmuz Perşembe arefe gününün de resmi tatil olduğunun açıklanmasının ardından merak edilen kurumların izin yapıp, yapmayacağı. PTT şubelerinin yarım gün çalışacağı özel bankaların ise tüm gün hizmet vereceği açıklandı. Ziraat Bankası, İş bankası ve Halk Bankası da yarım gün çalışacak mı henüz net bir açıklama gelmedi.

Arefe günü özel bankalar tüm gün çalışırken devlet bankası olan İş Bankası, Halk bank ve Ziraat  Bankası'nın tatil olması bekleniyor.PTT şubelerinin ise yarım gün çalışacağı yönünde iddialar var.  Bayramda Garanti bankasının bazı şubelerinin açık olacağı duyuruldu. 4 günlük tatil boyunca bankamatiklerden bütün işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiz.

Vergi daireleri Arefe günü öğlene kadar açık

  Gelirler İdaresi Başkanlığı, vergi dairelerinin yarın yarım gün açık olacağını duyurdu.  GİB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Başbakanlığın talimatı ile kurum yöneticileri tarafından gereklitedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerinyürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla,kamuda çalışan Memur, İşçi ve diğer personelin 16 Temmuz 2015 Perşembegünü yarım gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.Bu nedenle, vergi daireleri 16 Temmuz 2015 Perşembe günü yarım gün açık bulundurulacaktır."

http://www.haberturk.com/ekonomi/ekonomi/haber/1103028-bankalar-ve-ptt-arefe-gunu-acik-mi