Konut kredisi çeken M.G, bankadan dosya masrafının iadesini istedi. Alamayınca dava açan ve kazanan M.G, şubeye haciz memuru göndererek parasını tahsil etti.
Banka ödemedi, hacizle dosya masrafını geri aldı

İstanbul’da yaşayan M.G, 2012 yılında çektiği konut kredisinden kesilen dosya masrafını açtığı dava ile kazandı. Banka parayı geri ödemede sıkıntı yaratınca M.G’nin avukatı Mehmet Nuri Aytekin haciz işlemi başlattı. Avukat Aytekin, bankanın İstanbul Adalet Sarayı’ndaki şubesine hacze giderek müvekkili M.G’nin kazandığı 6 bin TL’yi tahsil etti.

M.G 2012 yılında 110 bin liralık konut kredisi kullandı. Banka bu krediden 1150 lira dosya, 650 lira uzman incelemesi, 200 lira ise ipotek parası kesti. M.G daha sonra taksitlerini yeniden yapılandırmaya gitmek istedi.

Banka bunun içinde ayrıca müşterisi M.G’den 2 bin 359 lira yeniden yapılandırma komisyonu adıyla bir ücret daha aldı. M.G’nin 10 bin liralık kredisinden de 50 lira kredi tahsis ücreti olmak üzere toplamda 4 bin 409 lira tahsil etti.

M.G çektiği krediden dosya masrafı adı altında kesilen paranın iadesini istedi. Banka ise bu paranın iadesini yapmadı. M.G’de kendisinden kesilen ücretin iadesi için İstanbul 5. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı. Yapılan yargılama sonunda 8 Eylül 2015’te mahkeme, bankanın müşterisinden kestiği ücreti faiziyle birlikte 6 bin lira olarak M.G’ye iadesine hükmetti.

Mahkeme kararına rağmen parayı iade etmeyen bankaya bu sefer haciz memurlarıyla gidildi. Dosya masrafı mağduru M.G,  avukatı Mehmet Nuri Aytekin aracılığıyla banka hakkında haciz işlemi başlattı. 25 Nisan’da haciz memurları ile bankanın İstanbul Adalet Sarayı’ndaki şubesine giden avukat Aytekin, müvekkili M.G’nin kazandığı 6 bin lirayı tahsil etti.

Sözcü