İSTANBUL

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosluğu, "19 Aralık Bangladeş Zafer Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin 46. zafer yıl dönümü, İstanbul'da "Bangladeş Kültür Akşamı" etkinliği kapsamında verilen resepsiyonla kutlandı.

Etkinliğe, Bangladeş Dışişleri Bakanı Mahmud Ali (ortada) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız (solda) da katıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesindeki resepsiyona, Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid, Dışişleri Bakanı Mahmud Ali, Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıki, İstanbul Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ile diğer davetliler katıldı.

Dışişleri Bakanı Mahmud Ali, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bangladeş arasında hem diplomatik hem de kardeşlik ilişkileri olduğunu söyledi.

Potansiyeli yüksek iki ülkenin birbirlerine samimiyetle destek verdiğini belirten Ali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak geldikleri Türkiye'de, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'ne katılacaklarını bildirdi.

Büyükelçi Sıddıki ise bu kutlamaların Türkiye ile Bangladeş arasında köprü niteliğinde olduğunu, iki ülkeyi birbirine daha fazla yaklaştırdığını dile getirdi.

Türkiye ile Bangladeş'in kardeş iki ülke olduğuna ve ortak birçok yönü bulunduğuna vurgu yapan Sıddıki, "Bangladeş ve Türkiye arasında hiçbir sorun bulunmamakta. Birbirimize karşı büyük minnettarlık duymaktayız ve inanıyoruz ki birlikte bugüne kadar yapmış olduğumuz işlerden çok daha güzelini başarabiliriz." dedi.

Ülkesinin hızla geliştiğini anlatan Sıddıki, "Bangladeş barış dolu, müreffeh, zengin bir ülke. Birçok zorluk, birçok problem ve kısıtlamalara rağmen bizim ülkemiz gelişmeye devam ediyor. Hiçbir zorluk bizi durduramaz veya kısıtlayamaz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program, "Bangladeş'in atası" olarak bilinen Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman'ın 7 Mart 1971 tarihinde yaptığı konuşmanın videosunun gösterimi ve Türkiye ile Bangladeş halk dansları gösterileriyle devam etti.

Ayrıca resepsiyonda katılımcılara Bangladeş'in yöresel yemekleri ikram edildi.

Muhabir:Kaan Bozdoğan

Kaynak: AA