Balyoz Davası’nın temeli sayılan CD’lerde Amerika’daki bir danışmanlık şirketinin yaptığı incelemede ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Birçok hukuk kuruluşuna hizmet veren şirket tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, CD’ler içindeki 76 dosyanın sonradan oluşturulduğu öne sürüldü

Balyoz Davası kapsamında şok bir gelişme yaşandı. Aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu sanıkların yargılandığı dava kapsamında, davanın temelini oluşturan belgelerin yer aldığı CD’ler üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldı.

Davanın en önemli delilleri arasında yer alan 11, 16 ve 17 nolu CD’lerin imajları, kasım ayında sanık avukatlarına dağıtılmıştı. Bir numaralı sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, CD’lerin imajlarını Amerika’da 10 yıldır hükümet, emniyet ve hukuk firmalarına danışmanlık yapan “Arsenal Consulting” isimli bir danışmanlık şirketine gönderdi ve CD’ler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti.

Sahtecilik yapılmış

CD’ler üzerinde inceleme yapan uzman bilirkişi, ilk raporunu önceki gün tamamladı. CD’ler üzerinde yapılan inceleme ilişkin teknik birçok detayın olduğu raporun sonuç bölümünde, CD’ler üzerinde sahtecilik yapıldığının belirlendiği anlatıldı. Raporda, 11 ve 17 numaralı CD ’lerde bulunan en az 76 dokümanın tarih ve zamanlarında sahtecilik yapıldığının sonucuna varıldığı belirtilirken, “Arsenal aynı zamanda 11 ve 17 numaralı CD ’lerin oluşturma tarih ve zamanlarında da sahtecilik sonucuna varmıştır. Son kayıtlarının yapılması akabinde 2003’te CD’ye kaydedilmiş gibi görünen dokümanların, Office 2007’den önce mevcut olmayan XML şemalarına ve Calibri yazı karakterlerine referanslar taşıması mümkün değildir. 11 ve 17 numaralı CD ’lerin oluşturulma tarihleri, en erken 2006 ortası olabilir” denildi.

Tüm dokümanlar endişesi

Raporda son olarak şu ifadelere yer verildi: “Arsenal şu ana kadar saptadığı delillerde oynamalar nedeniyle, 11 ve 17 numaralı CD ’lerdeki tüm dokümanların orjinalliği hakkında ciddi bir

endişe taşımaktadır. 11,16 ve 17 numaralı CD’ler üzerindeki analizlerimiz devam etmektedir.”

Sanıkların iddiası

Darbe girişimleriyle ilgili davalar başladığından bu yana sanıklar ve avukatları ısrarla birçok delilin kendilerine ait olmadığını, hatta aramalarda ele geçirilen dökümanların ve bazı malzemelerni sonradan oraya konulduğunu ileri sürüyordu. Aynı iddialar Ergenekon davasında da ortaya atılmıştı.

Damla Güler - VATAN