ANKARA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında yapılan yeniden yargılama sonucu beraat eden Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın beraat kararına yapılan itirazla ilgili tebliğnamesini Haziran ayında tamamladı.

Balyoz davasında bazı sanıkların avukatlığını yapan Hüseyin Ersöz, Başsavcılığın taraflara gönderdiği tebliğnameyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Davada özel yetkili mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verildiğini belirten Ersöz, bu mahkumiyet kararının da Yargıtay 9. Ceza Dairesince onandığını hatırlattı.

Bireysel başvurular sonrası Anayasa Mahkemesinin verdiği ihlal kararının ardından yeniden yargılama yapıldığını ve İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesince, yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılarak, tüm sanıklar yönünden mahkumiyet kararının kaldırıldığını söyleyen Ersöz, tüm sanıklar yönünden beraat kararı verildiğini anlattı.

Bu karara karşı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz hakkını kullandığını ve sanıklardan 7'si hakkındaki beraat kararının bozulmasını istediğini aktaran Hüseyin Ersöz, temyizde, 1. Ordu Komutanlığında gerçekleşen seminerde yapılan birtakım konuşmaların ses kayıtlarının gerekçe gösterildiğini belirtti.

Avukat Ersöz, buna karşı görüşlerini mahkemeye sunduklarını ve ses kayıtlarının tek başına darbe ya da suç için anlaşma suçunu oluşturamayacağını ifade ettiklerini kaydederek, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da hazırladığı tebliğnamede, bu ses kayıtları, seminerdeki konuşmalar, özel yetkili mahkemelerin verdiği mahkumiyet kararındaki gerekçeleri göz önünde bulundurarak, beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirmiş. Biz de beraat kararın onanması için Yargıtay 16. Ceza Dairesine savunmalarımızı sunacağız."

Muhabir: Aylin Sırıklı,Ferdi Türkten


Kaynak: AA