'Balyoz' davasının gerekçeli kararı sonrası, 'Belgelerin asılları Genelkurmay'da' yönündeki haberler tartışma yarattı.

Sanık avukatlarının 'böyle bir belge yok' tepkisini, Genelkurmay'ın dünkü açıklaması takip etmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, dava konusu tüm delillerin asıllarının Genelkurmay Başkanlığı'nca mahkemeye gönderildiği şeklinde çıkan haberlerin asılsız olduğunu duyurmuştu. Ve son olarak 'Balyoz' davasına bakan mahkemeden konuyla ilgili değerlendirme geldi.

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamanın doğru olduğunun vurgulandığı mahkemenin değerlendirmesinde, tartışmanın, gerekçeli kararın doğru okunmamasından kaynaklandığı vurgulandı.

Kararın hiçbir yerinde ''Oraj, Suga' darbe planlarının orjinal halinin Genelkurmay'dan geldiği' şeklinde bir ibarenin olmadığı, gerekçeli kararda belirtildiği gibi, Genelkurmay'a, 'Eskişehir ve Gölcük'te taranmış belgeler size mi ait?' diye sorulduğu ve Genelkurmay'ın da, bu belgelerin çoğunun asıllarının kendilerinde olduğunu ve bazılarının imha edildiğini söylediği belirtildi.

Gerekçeli kararın hiçbir yerinde 'Oraj ve Suga'nın orjinallerinin Genelkurmay'dan geldiğinin yazılmadığının altı çizilirken, Genelkurmay'ın da haklı olarak açıklama yaptığı vurgulandı ve tartışmanın basının kararı eksik okumasından kaynaklandığı kaydedildi.

ntvmsnbc