Ege Denizi'nde dü kişi, balon balığından zehirlendi.

İzmir Valiliğinin açıklamasına göre, Güllük bölgesi Asin Körfezi Tuzla boğazı önlerinde, martaval balığına değini etmesi kararı zehirlenen dü balıkçı, Sahil Güvenlik ekiplerince tekneden alındı.

İlk müdahalenin yapıldığı balıkçılar, karada afiyet ekiplerine tasdik edildi.

Açıklamada, İskenderun'dan Muğla'ya derece bulunan sahillerde rakamları devir geçtikçe kalan martaval balıklarının oluşturduğu tehlikenin, bu balıkların yem yahut ağlarla yakalanması esnasında ortaya çıkmış bulunduğu belirtildi.

Balığın, sudan dışarıya çıkarılırken dehalet içgüdüsüyle dikenleri ve galsame kapaklarını açtığının aktarıldığı açıklamada, bu nedenle zehirlenmelerin çoğu kez dikkatsizce tuşe dolayısıyla balık ağdan yahut oltadan çıkarılırken ortaya çıktığına ayraç edildi.

Balon balığı zehirlenmesi nite anlaşılır?

Balon balığı zehirlenmesi belirtilerinin, önceki döl yatağı ağrısı, ishal, dudaklarda ve dudak içinde uzlaşma elan sonradan da soluk darlığı biçiminde bulunduğu anlatım edilen açıklamada, taşıdıkları toksin dolayısıyla tüketiminde de mahzur mevcut martaval balıklarının, ait mevzuat gereği karaya çıkarılması ve satılmasının yasaklandığı anımsatıldı.

Kaynak: AA