İZMİR

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı ve eski AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, "Farkında değiller ama FETÖ'cüler Balkan ülkelerine çok kötü bela olacaklar. Bizde bir atasözü var, 'besle kargayı (FETÖ'yü) oysun gözünü' deriz, bekleyip göreceğiz." dedi.

Sait, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da 29 Eylül'de Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'nde, FETÖ'nün darbe girişiminin de değerlendirildiği toplantı düzenlendiğini anımsattı.

Buradaki konuşmasında, "Balkan ülkelerini dost olarak gördüklerini ancak Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışan terörist FETÖ örgütünün okullarının Balkanlarda hala faaliyette olduğunu, özellikle Arnavutluk'ta güçlü olduklarını" aktardığını belirten Sait, dost bildikleri bu ülkelere FETÖ'nün okullarını derhal kapatması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Sait, "Farkında değiller ama FETÖ'cüler Balkan ülkelerine çok kötü bela olacaklar. Bizde bir atasözü var, 'besle kargayı (FETÖ'yü) oysun gözünü' deriz, bekleyip göreceğiz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Ali Korkmaz

Kaynak: AA