Ankara- CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Mustafa Balbay ile cezaevinde yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.


"Balbay'ın dediği Silivri'de işlerin biraz hızlandığını söylüyor, Başbuğ'un iddianamesiyle birlikte yargılama sürecinin de hızlı yürüdüğünü söylüyor" diyen Özgündüz, Balbay ile görüşmesindeki izlenimlerini şöyle anlattı:

"Bizim için en kötüsü bu duruma kamuoyunun alışıyor olması, alışkanlık kötü. Bunu sıradan bir olaymış gibi görmek kötü. Mart ayında 3 yılım bitiyor 4. yıla giriyorum, dedi. O tarihe kadar umarım bu iş çözülür, kamuoyunun bizi unutmaması gerekir şeklinde konuştu.
Burada iki şey önemli diyor; 2B. Kendi ifadesiyle 2B beden ve beyin sağlığı. Morali iyiydi, yazı yazıyor, kitap okuyor. Beden ve ruh sağlığımı koruyorum, diyor."


Balbay, önerge verecek

Özgündüz, Balbay'ın, TBMM Başkanlığı'na yakında kamuoyunu ilgilendiren konularda, cezaevi koşullarında önerge verebileceğine işaret eden Özgündüz, şöyle dedi:
"Ben milletvekiliyim yasama görevimi bu şekilde içeriden de olsa yürütmeye çalışacağım, o yolu deneyeceğim, dedi. Bakalım o zaman ne olacak? Meclis Başkanı'nın tutumu nasıl olacak? Milletvekilidir, mazbatası var, Meclis onu kabul ediyor milletvekili olduğuna, tutukluluğuna ilişkin mahkeme kararları Genel Kurul'da okundu, dolayısıyla milletvekili. Milletvekili ise bu tür faaliyetlere, hükümeti denetleme faaliyetlerine katılacak mı, katılmayacak mı? Yemin etmedin sen yapamazsın derlerse o Meclis'in sorunu o zaman yemin ettirilsin, nasıl ettirilecekse, Meclis Başkanlık Divanı cezaevine mi gider yemin ettirir yoksa milletvekillerini Genel Kurul'a mı çağırır yemin ettirir o Meclis Başkanlığı sorunu diye düşünüyorum."

Kendi imzasıyla verecek

Özgündüz, Balbay'ın önergeleri kendi imzası ile vereceğine işaret ederek, "Posta yoluyla ya da vekili yoluyla gruba gönderir, gruptan geçtikten sonra Meclis Başkanlığına sunulur. Bu yol bana göre Anayasa ve Meclis İçtüzüğü açısından bir engel yok, bu yolu kullanabilir, kullanması gerekir" diye konuştu.

Cezaevi koşullarını da anlatan Özgündüz, "Çok kötü inşaat yapımı, izolasyon da ciddi problem var, yemek dağıtım arabaları zeminde giderken çok ciddi ses yapıyor, yankılanıyor, herkes rahatsız o noktada, kış şartları ağır, koşullar kötü, pencerelerden rüzgar giriyor, cezaevi koşulları kötü" dedi.

cumhuriyet