Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde istek etmedikleri gecikmeler yaşandığını fakat projenin tamamlanması düşüncesince tek bariyer kalmadığını belirterek, 'Gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016'nın sonu bakımından burada trenleri yürütmüş olacağız' dedi.

Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları Toplantısına eklenmiş olan Yıldırım, toplantının açılışından sonraları gazetecilerin sorularını yanıtladı.Yıldırım, 'Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne devir bitecek?' sorusu üzerine, 'Projede birtakımı istek etmediğimiz gecikmeler he fakat etraflı bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve bu yıl sonu bakımından 2016'nın sonu bakımından burada trenleri yürütmüş olacağız.Öncelikle ağırlık taşımacılığı elan sonraları da geçici taşımacılığı kabil bir duruma gelecek. nedeniyle geçmişten meydana gelen mesail ağız ağıza çözgün oldu. Önümüzde işin tamamlanması düşüncesince birlikte bariyer kalmadı' dedi.

İstanbul-Selanik aceleci şimendifer hattı

Yıldırım, geçmiş geceleyin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın da katıldığı, İzmir Ticaret Odası ve TOBB'un ev sahipliğinde İzmir'de planlı Türkiye-Yunanistan ülfet ön gösterim yemeğinde Davutoğlu'nun 'Selanik ile İstanbul ortada aceleci şimendifer planlıyoruz' lafının hatırlatılması hesabına şu ifadeleri kullandı:'Sayın Başbakanımız ile Yunanistan Başbakanının toy konuşma öncesinde kuma birlikte fikir yerine anlatım ettikleri birlikte projedir. 

Esasen tığ İstanbul'dan Edirne'ye denli efdal aceleci şimendifer yapımını bu yıl başlatacağız. Bu plan Türkiye çeşidinden bahsedilen projenin ehemmiyetli birlikte bölümünü oluşturuyor. Benzer halde Avrupa Birliği Ortaklık Öncesi Katılım Fonlarını gitmek vasıtasıyla Yunanistan'da da devamı yapılınca bahsedilen plan gerçekleşmiş olacak. Bizim tarafta elhak belli başlı birlikte etaba geldi. Benzer halde Yunanistan tarafı da bu emek harcamaları başlatırsa beklenti ederim birlikte birçok yıl içinde bu plan tamam olur. Ve böylecene Türk-Yunan dostluğunun birlikte işareti yerine bu güzergâh devreye girmiş olur.'

Kaynak: AA