* Eylemin ardından grubun dağıldığı sırada metrobüs yolunda ses bombaları patlatıldı.

* Patlamalar nedeniyle metrobüs ve araç trafiği durdu, vatandaşlar panik yaşadı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA

BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun önünde, açlık grevlerine destek vermek için eylem yapmak istedi.

Ancak polis, cezaevi yolunun önünde daha önceden önlem almıştı. Polis izin vermeyince grup burada eylem yaptı. Halay çekilmesinin ardından BDP’li milletvekili Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel, konuşma yaptı. Tüzel ve Tuncel cezaevlerindeki açlık grevinin bitmesi için hükümetin cezaevlerindeki siyasi mahkumlara karşı tutumlarını değiştirmesini istedi. Aralarında sanatçı Ferhat Tunç’un da bulunduğu grup bir süre oturma eylemi yaptı ve dağılmaya başladı.

METROBÜS YOLUNDA PATLAMA

Kalabalığın dağıldığı sırada E-5'teki metrobüs yoluna 3 ses bombası atıldı. Patlamanın olduğu yere yakın bir bölgede çevik kuvvet ekipleri de bulunuyordu. Çevik kuvvet ekipleri korku ve paniğe yol açan patlamanın ardından çevrede güvenlik önlemini arttırdı. Olay nedeniyle E-5 Karayolu’ndaki trafik ve metrobüs seferleri kısa süreliğine durduruldu. Polis telsizlerinden geçen anonsta patlamayı yüzleri poşu ile örtülü 3 kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Polis, eylemi gerçekleştirenlerin yakalanması için çevrede inceleme başlattı.

dha