İzmir- Manavkuyu Mahallesi 274/5 Sokak'ta oturan Yasemin Uslu'nun emekli öğretmen olan bakıcısı Saliha A'nın evine bıraktığı kızı Ece Uslu'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Salih A, sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Salih A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bu arada, Ece Uslu'nun cenazesi, Çolakoğlu Camisi'nde kılınan namazın ardından Yeni Bornova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi 274/5 Sokak'ta oturan Yasemin Uslu, Açıköğretim Fakültesi Sınavı'na girecek olması nedeniyle 7 yaşındaki kızı Ece Uslu'yu, emekli öğretmen olan bakıcısı Saliha A'nın evine bırakmış, bir süre sonra bakıcının haber vermesiyle eve gelen yakınlarının baygın halde bulduğu kız çocuğu, özel bir sağlık merkezine götürülmüş, ancak burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Nöbetçi cumhuriyet savcısının durumu şüpheli bularak başlattığı soruşturmada, bakıcı Saliha A'nın kısa bir süreliğine evden dışarı çıktığı ve bu sırada eşi Salih A'nın küçük kızla yalnız kaldığı bilgisine ulaşılması üzerine, psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Salih A, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınmıştı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Ece Uslu'nun cesedinde yapılan ön otopside, küçük kızın, yüzü yastık ya da benzeri bir cisimle kapatılıp boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

cumhuriyet