RTÜK, Sağlık Bakanlığı’nın itirazı üzerine, Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) ülkenin en donanımlı onkoloji hastanesini kurmak için başlattığı yardım kampanyası filminin yayınının durdurulmasına karar verdi. Onaylanan kamu spotu, aylardır televizyonlarda yayınlanıyordu.

Ülkenin en donanımlı onkoloji hastanesini kurmak için başlattığı yardım kampanyası filminin kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanabilmesi için RTÜK’e başvuran LÖSEV’in aldığı onayla reklam filmi yayınlanmıştı. Altı aylık izin süresinin bitmesiyle birlikte, tekrar RTÜK’e giden spot filme ikinci kez de onay çıkmıştı.

Ancak, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, RTÜK’e gönderdiği yazı yazarak yayının engellenmesini istedi. Bunun üzerine RTÜK, Tontuş’tan itirazın gerekçesini istedi. Gerekçeyi değerlendiren RTÜK, kamu spotunun yayınlanmaması yönünde karar verdi.

‘Beş AKP’li üyenin oylarıyla bu karar alındı’

Veto kararını değerlendiren RTÜK Üst Kurul’un CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç, “Biz LÖSEV spotunun devamı yönünde karar verdik ancak beş AKP’li üyenin oylarıyla bu karar alındı. Bu kararla sadece LÖSEV cezalandırılmıyor, LÖSEV’in sağlıklarına kavuşması için çalıştığı insanlar da cezalandırılıyor” derken LÖSEV yetkilileri ise derneğin yönetim kurulunun hala görüşme halinde olduğu ve henüz bir açıklama yapmadıklarını ifade etti.


Yurtgazetesi