DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Polisevi'nde kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Denizli'ye, ülkeye, vatana bir ana hassasiyetiyle sahip çıkan kadınların, 15 Temmuz'da da ülkenin bağımsızlığı için mücadele verdiğini, Çardak'ta havaalanına giderek ihanet birliklerinin önüne çıktığını söyledi.

Türkiye'nin yeni bir döneme hazırlandığını, şimdi yeniden vatana ve bayrağa sahip çıkma zamanının geldiğini dile getiren Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar Türkiye'ye, bu millete reva görülen, bu milletin başına örülen bütün çorapların, ülkenin başına gelen her türlü felaketin veya bu millete ödetilen her türlü faturanın sebebi olan bir mikroptan, hastalıktan kurtulma zamanı şimdi. Bu, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, Fatma Betül Sayan Kaya meselesi değildir, topyekün Türkiye meselesidir. Çünkü başımıza ne geldiyse bugüne kadar bu sistem üzerinden getirdirler, bu sistem üzerinden Türkiye'yi sömürdüler. Türkiye'de darbeleri bu sistem üzerinden yaptılar, Türkiye'de sadece bu sistem yüzünden başbakanı ve 3 bakanı idam ettiler, bu sistemle 2001-2002'de Türkiye'yi sömürdüler, gittiler."

"Hesabı sorulacak emin olun"

Avrupa'daki bazı ülkelerin Türk bakanlara yönelik çirkin tutumuna değinen Zeybekci, şunları kaydetti:

"Gittik orada çatır çatır yapmamız gereken şeyleri yaptık geldik, onlar gördülerki bunlar kararlı. En son bakanımıza da orada (Hollanda) her türlü terbiyesizliği yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına oradaki özel polislerle silahlarını doğrulttular. Sonra da belediye başkanları, adı da Müslüman olan belediye başkanları utanmadan 'vur emri vermiştim.' diyor. Işıklarla 6-7 saat boyunca da taciz ettiler. Sonra bakanımızı Almanya sınırına kadar götürerek zorla yurt dışına gönderdiler. Bunun hesabı sorulacak emin olun. Hem hukukta hem diplomaside hesabı sorulacak her alanda. Orada yuvalanan terör örgütlerinin istedikleri olmayacak. Türkiye o coğrafyada hak ettiğini almaya, ticaretini geliştirmeye devam edecek. Bazı basiretsiz siyasetçilerin, ırkçıların istediklerini elde etmesine izin vermeyeceğiz. Yapılanların hesabı, bir Türk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuna yakışır şekilde sorulacak."

Muhabir: Efsun Yılmaz

Kaynak: AA