Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) 50. yapı sene dönümü törenleri düşüncesince geldiği New York'ta AA'ya açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Suriye krizi ve bu akse dolayısıyla ülkelerinden kaçarak yandaki devletlere sığınan Suriyelilere de yer vererek 'Şu çağrıyı yapıyoruz etraflı dünyaya: Herkes elan müşterek tomar taşın dibine elini koymalı. Maalesef aşırı şeyler söyleniyor, aşırı iyi efkâr tabir edilmektedir ancak bundan sonra fikirlerin ötesinde uygulamayı görmemiz lazım' diyerek konuştu.

Suriye'de yaşanmış olan afet dair devletlerin elan müşterek tomar üstünlük almasını ve elan müşterek tomar aksiyon ortamında olmasını beklediklerini tabir fail Yılmaz, 'Bu cins işler, çabucak müşterek ülkeye, müşterek komşuya bırakılacak mevzular değil aslında, etraflı insanlığın vebal alması müstelzim meseleler. Biz Türkiye kendisine aşırı şükür görevimizi gerçekten yapıyoruz. Hem talih kendisine tıpkı zamanda budun kendisine bunu başaran müşterek ülkeyiz. Bu da tarihe kıymetli harflerle geçecek inşallah. Ama maatteessüf bire müşterek şeyi arsıulusal maşer düşüncesince söyleyemeyiz' dedi.

'Suriye meselesine elan müşterek tomar katkıda bulunulmalı'

'Uluslararası toplum, arsıulusal firmalar üstlerine sakıt görevleri mucibince yapamadılar bugüne kadar' tespitinde mevcut Yılmaz, doğacak devirde elan müşterek tomar dayanak noktası verilmesini beklenti ettiklerini söyledi.

Suriye hüznünün insanca afet bulunduğunu ve etraflı insanlığı ilgilendirdiğini vurgulayan Yılmaz ,'Uluslararası ahbaplık da, arsıulusal vicdan da etraflı devletlerin ve etraflı arsıulusal kurumların Suriye meselesine aşırı elan müşterek tomar katkıda bulunmalarını gerektirir' dedi.

Kaynak: AA