Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlıkta düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında ferda bakımından Türkiye'de kullanılmaya başlanacak 4,5G teknolojisine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Yarın, Türkiye'nin 81 vilayetinde sınırlanmış da olsa vatandaşların 4,5G hizmeti alacağını dile getiren Yıldırım, bu hedefe müteveccih canlı 4 bin 650 yöresinde temel istasyonu bulunduğu, deli dolu bir duruma getirilmek neredeyse ise 13 bin 302 temel istasyonu kurulduğu bilgisini verdi.

'4 bilyon ekü menfaat elde edildi'

Hız artışının ekonominin büyümesi ve kalkınma hedeflerinin endamsız sürede gerçekleşmesi açısından ehemmiyetli ortak aşama olduğuna ayraç fail Yıldırım, 4,5G ile ilişik sürecin 2015'te çaba kazandığını ve 4,5G ihalesinden Hazine'nin KDV engelleme kestirmece 4 bilyon ekü menfaat elde ettiğini dile getirdi.

Yıldırım, 4,5G'nin yerlileştirme ve millileştirme çalışmalarına da ulama sağlayacağını vurgulayarak, 2013'te başlatılan Ulak projesiyle 5G teknolojisinin henüz ortak tomar yerel katkıyla başarılacağını ve biraz sene içinde ağırbaşlı akıbet alınacağını söyledi.

'4,5G cepleri yakabilir'

Yeni soy sop uygulayım bilimi ile hızın artmasının faziletli maliyete faktör olabileceğini dile getiren Yıldırım, gençlere şu uyarıda bulundu:

'Burada çaba aşırı faziletli ama ortak taraftan da cepleri yakabilir. Tedbirli olabilmekte yarar var. Çeşitli kademeler mevcut 3,5,8,9 gibi. Bunların tarzı vatandaşa bırakılıyor. Ne denli faziletli çabucak gidersek, o denli endamsız sürede bilgiye erişilebilir ama faturası o denli faziletli olur. Bunu kendileri ayarlayacak. Zaman aşırı önemli, mal değersiz ise istedikleri çabucak gitsinler. Para da devir da kendileri düşüncesince önemliyse sayı farkı hızları yeğleme etsinler. 'Benim zamanım çok, mal ortak tomar gitmesin' diyorlarsa, henüz madun seviyedeki hızı seçmelerinde yarar var. Sonunda satmaca önlerine ulaşınca '4,5G de ne denli kazıkmış' niteleyerek ortak yakınma olmasın istiyoruz. Herkes ekonomik durumuna göre, yorganına mucibince ayağını uzun uzadıya iş yapsın.'

Kaynak: AA