Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Expo 2016 Antalya alanını ziyaret etti ve alanı gezdi. Expo Kulesi'nden göletine kadar birçok yapıyı inceleyen Bakan Ünal, 6 ay sürecek Expo'nun açılışının 22 Nisan'da yapılacağını, Expo'nun turizm sezonunda Antalya için çok önemli olduğunu söyledi. Expo 2016'nın bu süreçte turizm için bir kaldıraç olacağını belirten Bakan Mahir Ünal, 1990 Japonya Expo'sundan sonra en büyük katılımın olduğu Expo olacağını söyledi.

En son Hong Kong ve Tayvan'la birlikte katılımcı ülke sayısının 53'e ulaştığını dile getiren Ünal, '24 Kasım'da Rusya ile başlayan uçak krizinde Rusya'nın turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmasından sonra Rus turist üzerinden yaşanacak sıkıntıyı Expo üzerinden dengeleyeceğimizi açıklamıştık. Gördüğünüz gibi son derece güzel, Antalya için kalıcı bir eser ortaya çıkmış durumda. Ve tabi 6 ay boyunca devam edecek kültür sanat etkinliklerinin de Expo ve Türkiye için çok büyük anlamı var. Biz bütün fuarlarda Expo'yu tanıttık ve önümüzdeki süreçte ciddi katılım bekliyoruz. Hedef olarak 5 milyon yabancı olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçiyi Expo için bekliyoruz. Bu da Antalya için oldukça büyük bir kazanım olacak' diye konuştu. 

AĞACA CAN SUYU VERDİ

Bakan Ünal Expo alanı gezisinde, nakille alana taşınan asırlık zeytin ağacının dikimini yaptı ve can suyu verdi. Expo 2016 Antalya alanı incelemesinin ardından Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret eden Bakan Ünal, 'Tüm Renkleri ile Antalya' konulu 4'üncü Geleneksel Karma Sanatçılar Sergisi'nin açılışını yaptı. Resim, seramik, minyatür, tekstil, ebru gibi çeşitli sanat eserlerinin bulunduğu sergiyi gezen Bakan Mahir Ünal, Turizm Haftası'nın ilk gününde açılan bu serginin anlamlı olduğunu kaydetti. Bu karma sergide farklı bakış açılarının, perspektiflerin, dünyayı, insanı hayatı farklı kavrayış biçimlerinin sunulduğunu belirten Bakan Ünal, sanatçılara teşekkür ederek, 'Onlar iyi ki var, çünkü bizi birlikte, bir toplum halinde yaşatan temel şey sanatçı duyarlılığıdır. 

O yüzden sanatçı duyarlılığımızı korumamız gerekiyor' dedi.Bakan Ünal, Ak Parti hükümeti olarak 2003'te turizmi kültür ve sanatla buluşturmak, güçlü bir kültür sanat yönetimiyle bir kültür ekonomisi oluşturmak ve özellikle kültür turizmini sanatçıların ürünleri ve yarattığı değerler üzerinden dünyayla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Bu toprakların kültürel miras olarak da dünyanın en zengin toprakları olduğunu belirten Bakan Ünal, Türkiye'nin bir açıkhava müzesi niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Kaynak: DHA