Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katıldı. Çalıştaya Bakan Ünal'ın yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, Celalettin Güvenç, Veysi Kaynak ile Nursel Reyhanlıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Onal, kurum müdürleri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.Çalıştayda konuşan Bakan Ünal, Nisan ve Mayıs ayları için açıkladıkları tüm ülkelerden Türkiye'ye gelen uçaklara verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin Eylül ayına kadar uzattıklarını açıkladı. Bakan Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte salı günü turizm sektörünü kapsayacak destek paketi açıklayacaklarını da belirterek, şöyle dedi:

'Turizm sektörümüzün bu süreçten zarar görmemesi için bir destek paketi açıkladık. Önümüzdeki hafta Salı günü inşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Süleyman Soylu ile birlikte turizm sektörümüze dönük bir küçük istihdam paketi açıklayacağız. Aynı zamanda buradan ilk defa duyuruyorum. Bütün dünyadan Türkiye'ye gelen Alanya, Muğla, Antalya, İzmir ve Kütahya Zafer Havaalanı'na gelen bütün uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği açıkladık Nisan ve Mayıs ayları için. Şimdi buradan bu desteği bir müjde olarak sezon sonuna kadar uzatıldığını ve Eylül ayına kadar bu desteğin sürdürüleceğini hem kamuoyuna, hem de bizlerle paylaşmak istiyorum.'Bakan Ünal, sanat tarihi, arkeolog ve kütüphanecilik bölümleriyle ilgili kadroların Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayının ardından hazırladıkları kültür paketiyle açıklayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:'Bütün bu çalışmaları yaparken kültür alanını da tabi ki ihmal etmemiz gerekiyordu. Bakan olduktan sonra hemen hızlı bir şekilde bir kültür paketi hazırladık. Çünkü hatırlarsanız sayın Başbakanımız reform paketini açıklarken, kültürle ilgili ayrı bir paket olduğunu söylemişti. Yaklaşık 2,5 ay süren ve bütün kültür sanat erbabıyla bir araya geldiğimiz, toplantılar yaptığımız ve yeni bir kültür sanat yönetiminin, yeni bir kültür paradigmasının ortaya konacağı bir bakış açısıyla bir paket hazırlamıştık. Bu paketi iki defa duyuracağımızı ilan ettik. 

Ama maalesef bazı sebeplerden dolayı, ani programdan kaynaklara ya da maalesef Türkiye'nin zaman zaman gündeminin değişmesinden kaynaklanan sebeplerle bu kültür paketimizin açıklanması biraz ertelendi. Tabi kültür paketiyle ilgili haber bekleyen özellikle arkeolog, sanat tarihçi ve kütüphanecilikle ilgili kadro bekleyen kardeşlerimiz de ısrarla kültür paketinin, kendileriyle ilgili kadroların ne zaman açıklanacağı hep merak ettiler. Buradan ben arkeolog, kütüphaneci ve sanat tarihçi kardeşlerimi de inşallah önümüzdeki en kısa sürede bunun açıklanacağını çünkü her bir bakanlığın bütçede talep ettiği Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığın onayladığı kadroların belli bir süreç içerisinde ilan edilmesi gerekiyordu. İnşallah sayın Başbakanımız onayladıktan hemen sonra bunu da kültür paketimizle birlikte açıklayacağız. Bunu da Türkiye kamuoyuna Kahramanmaraş'ımızdan paylaşmak istedim.'Bakan Ünal'ın konuşmasının ardından çalıştay, kentin kültür ve turizmi ile ilgili sunumlarla devam etti.

Kaynak: DHA