DİYARBAKIR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, 'Bu bombayla Çınar ne kazandı? Çınar'ın geleceğini mi Diyarbakır'ın, Kürt halkının geleceğini mi düşündüler? Neyin geleceğini düşünerek bu bombayı patlattılar? Esasında bu bombayı burada değil, insanlığın vicdanında patlattılar' dedi.

Tüfenkci, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanına terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen, 1 polisin şehit olduğu, 5 sivilin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı Çınar ilçesine geldi.

Saldırıda hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz ile 5 aylık kızı Ecrin ve 12 yaşındaki kardeşi Alper'n yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Tüfenkci ve Eker, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Tüfenkci ve Eker saldırıda hasar gören İlçe Emniyet Amirliği ile çevredeki binalarda da incelemelerde bulundu, mağdur olan esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Vatandaşlara, terörü bitirmek için çalışma yürütüldüğünü belirten Tüfenkci, bu sırada gözyaşı döken bir kadının yanına giderek, 'Biz bunları (yıkılan evleri) yaparız, tekrar tamir ederiz. Önemli olan cana zarar gelmesin' ifadesini kullandı.

Çınar'daki saldırının Sultanahmet'te, Fransa'da, Suruç'ta patlatılan bombadan farkı olmadığının altını çizen Tüfenkci, bu saldırıların insanlığa karşı yapıldığını vurguladı.

'Terör herkesin hayatına kastediyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker de terör örgütü PKK'nın DAEŞ'ten hiçbir farkının bulunmadığına dikkati çekti.

İki terör örgütünün de yöntemlerinin aynı olduğunu, insanlık düşmanı olduklarını kaydeden Eker, 'Terörle olan mücadelemizde hepimiz bir kez daha şunu gördük ki; terör Kürt, Türk, sivil, polis demiyor, herkesin hayatına kastediyor, herkese zarar veriyor. Hep beraber bununla mücadele edeceğiz ve onları lanetleyeceğiz ki bir daha bu tür eylemleri masum insanlara karşı yapmasınlar' diye konuştu.

'Allah Kürtleri, Türkleri, Arapları, Çerkezleri, herkesi bunların şerrinden, zulmünden korusun' ifadesini kullanan Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da geçmiş olsun dileklerini vatandaşlara iletti.


Kaynak: AA