ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz, elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir. Bu ruhla, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını kıyamete kadar her yerde yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da, tarihte benzeri olmayan bir saldırıya maruz kaldığını belirten Kaya, devlet kurumlarına ve orduya sızan terör örgütü mensuplarının başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülke genelinde millete ve devlet kurumlarına karşı saldırıya geçtiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece milleti meydanlara davet ettiğini de hatırlatan Kaya, milletin bu çağrıya uyup, Türkiye'nin meydanlarını, sokaklarını ve havaalanlarını "sınır karakoluna" dönüştürdüğünü ve "Bu ülkeyi teslim alamazsınız, geçiş yok." dediğini belirtti.

"Kahraman milletimizin istiklal mücadelesinde elde ettiği en büyük zafer"

Birlik ve beraberliği, demokrasiyi hedef alan saldırının, milletin vatan sevgisi, üstün cesareti ve fedakarlığı sayesinde kısa zamanda bastırıldığına ve darbe girişiminden saatler sonra, üniformalı teröristlerin yakalanarak adalete teslim edildiğine dikkati çeken Kaya, mesajında şunları kaydetti.

"15 Temmuz, milletimizin tarihte yaşadığı en yıkıcı ve en tehlikeli saldırı olarak hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Darbecilerin ihanet planını ters yüz eden aziz milletimiz, hür ve bağımsız yaşama iradesini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren milletimiz, bugünü hafızalara 'milli direniş destanı' olarak kazımayı başarmıştır. Birinci yıl dönümünü idrak ettiğimiz 15 Temmuz, kahraman milletimizin istiklal mücadelesinde elde ettiği en büyük zaferlerden biridir."

O gece can veren şehit ve gazilerin hatırasına uygun olarak 15 Temmuz'u "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak andıklarını belirten Kaya, "15 Temmuz, elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir. Bu ruhla, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını kıyamete kadar her yerde yaşatmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını diliyor, şanlı direnişin kahraman şehit ve gazilerini rahmetle ve minnetle anıyorum.​" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Kaynak: AA