BİNGÖL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Biz her zaman şehitlerimizin emanetlerine kutsal emanetler gibi sahip çıkıyoruz. Şehitlerimizin yakınları bizim için emanet olarak gördüğümüz sahip çıktığımız ailelerimiz. Onların evlatları bizim evlatlarımızdır" dedi.

Ziyaret ve çeşitli programlara katılmak üzere AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu ile Bingöl'e gelen Kaya, şehit Muhammed Koşan, şehit Kadir Karaman ve şehit güvenlik korucusu Mansur Salcan'ın ailelerini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Kaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör saldırısında şehit olan Kadir Karaman'ın eşi Serap Karaman'ı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yürütülen operasyonlar sırasında bugün şehitlerin olduğunu anımsattı.

"Nereye saklanırlarsa saklansınlar mücadelemiz sürecek"

Devlet olarak her zaman şehitlerin emanetlerine sahip çıktıklarını belirten Bakan Kaya, şöyle konuştu:

"Bölgede yürütülen operasyonlar sırasında Mehmetçiklerimiz maalesef şehit düştü. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Devletimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Biz her zaman şehitlerimizin emanetlerine kutsal emanetler gibi sahip çıkıyoruz. Şehitlerimizin yakınları bizim için emanet olarak gördüğümüz, sahip çıktığımız ailelerimiz. Onların evlatları bizim evlatlarımızdır. Bugün Muş ve Bingöl'deki şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Onların bu vakur duruşları bizim için gurur vesilesi. Gerçekten şehit ailelerimizin bu vakur duruşu bizim için çok önemli. İnşallah bizim devlet olarak terörle mücadelemiz içeride ve dışarıda çok güçlü devam edecektir. Nereye saklanırlarsa saklansınlar mücadelemiz sürecek. Kimin arkasına saklanırlarsa saklansınlar güçlü bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya dek mücadelemiz güçlü bir şekilde devam edecek."

Kaya, daha sonra Sevgi Evlerini ziyaret ederek, burada devlet korumasındaki çocuklarla bir süre sohbet etti.

Kaya'nın programına, AK Parti Bingöl Milletvekili Fehmioğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve diğer bazı yetkililer katıldı.

Muhabir: Abdullah Çelik, Aydın Arık

Kaynak: AA