Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin ilk yerli "Orta İrtifa" Hava Savunma Füzesi "Hisar"ın test atışına katıldı. Işık, "Eğer biz güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. İnanıyorum ki, bundan sonra mesafeleri daha hızlı alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine de sahip olacağız" dedi.

Bakan Işık, Hava Savunma Füzesi Hisarın test atışına katıldı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, SSM Müsteşarı İsmail Demir ve ilgili diğer yetkililerle Türkiye’nin Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi Hisar’ın Aksaray’daki test atışına katıldı.’Atışlı test icrası’ndan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "eğer biz güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. İnanıyorum ki, bundan sonra mesafeleri daha hızlı alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine de sahip olacağız" dedi. Helikopterle Aksaray’a giden Işık’ı, Vali Aykut Pekmez karşıladı.

Verilen brifingden sonra test komuta kontrol merkezine geçen Bakan Işık ve beraberindekiler, heyecanla test atışını takip etti. Başarılı atıştan sonra MSB Işık, Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti. Komuta kontrol merkezine 11 km. mesafedeki füze atış alanını da inceleyen Fikri Işık, atış sahasındaki ekiple sohbet etti.

                                                                                                                                                                                                                                 Hürriyet Haber, Son Dakika, Haberler