Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'deki buluşmada bazı sorunları not eden Bakan Mustafa Elitaş, bunları araştırarak çözmeye çalışacağını dile getirdi. 

İRAN'LA TİCARET HACMİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Toplantı sonrası gazetecilerin, geçtiğimiz hafta ekonomik yaptırımların kaldırıldığı İran pazarına giriş konusunda Türkiye'nin herhangi bir hazırlığı, planı olup olmadığı konusundaki sorusuna Bakan Elitaş, Türkiye İran'a uygulanan ambargonun kalkması ile birlikte büyük bir nüfus potansiyeline olan ve çok geçmişten gelen dostluğu, kültürel ilişkilerini ekonomik ilişkiler ile taçlandıracak bir ülke ile olan ilişkilerini, irtibatlarını ileri seviyeye götürecek.

Bundan önceki dönemde nasıl ki ticaret hacmimizi çok kısa bir zamanda en yüksek bir seviyeye ulaştırdıysak bu süre içerisinde de Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmi de iyi bir noktaya doğru gelecektir. Biz İran'dan onların ürettikleri ihtiyacımız olan makul malları alacağız, onlara da onların ihtiyacı olan bizim ürettiğimiz makul malları satacağız. Karşılıklı ticaret yapacağız" dedi.

Kaynak: HABER7.COM