Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50 milyon kişinin kimlik bilgisinin internette paylaşılması üzerine açıklama yaptı.

ÖNCE DOĞRULADI...

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kimlik bilgilerinin sızdırıldığını doğrulayıp, gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılacağını duyururken, Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım ise kimlik bilgilerinin çalındığı haberinin yalan olduğunu söylemişti.

 İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklaması;

 "Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. Seçmenlerle ilgili bilgiler partilerle de paylaşılıyor. Oradan mı sızdı, bakılması lazım. Gerekli tetkikler başlatılmıştır.  Bu haber daha önce de çıkmıştı. 2010 yılında yine çıkmış"

 Bozdağ'ın bu açıklaması üzerine bir gazeteci, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kimlik bilgilerinin çalındığı haberini yalanlamıştı" diye hatırlatma yapınca, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuya ilişkin açıklaması bu sefer şöyle oldu;

 "Sayın Binali Yıldırım'ın söylediği açıklama doğru bir açıklama. Benim söylediğim de onunla ilgili bir açıklama. Şu anda kişisel verileri koruma kanunu çıktı. Bu kanun sayın Cumhurbaşkanımızda, yakın bir zamanda yürürlüğe girecektir. Kanunla bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri koruma altına alınmıştır, nasıl işleneceği kurallara bağlanmıştır. Bu düzenleme ile kişisel veriler tüm dünyada olduğu gibi koruma altına alınmıştır. Geçmişte 2010’da olan olay gibi bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler bu kanunla alınacaktır. Bu konuyla ilgili de sorumlular hakkında gereken yasal işlemler yapılacaktır."

 BİNALİ YILDIRIM KİMLİK BİLGİLERİNİN ÇALINDIĞINI DÜN YALANLAMIŞTI

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün yaptığı açıklama ile 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasını yalanlamıştı.

 BBC Türkçe'nin haberine göre; Binali Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok" dedi.

 Bakanlıkta Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Yönetim Kurulu üyelerini kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

 Yıldırım, "Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" diye konuştu.

 Kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemenin TBMM'den çıktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına gönderildiğini de söyleyen Yıldırım, söz konusu kanun yürürlüğe girdikten sonra kişisel veriler konusundaki tedbirlerin çok daha sıkı olacağını kaydetti.

 İddialar neydi?

 Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti.

 Veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğluve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait bilgilerin de olduğu öne sürülmüştü.

 AMA 50 MİLYON VATANDAŞIN KİMLİK BİLGİLERİ ŞU AN İNTERNETTE

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırıldığını önce doğruladı, nasıl sızdırıldığı ile ilgili tetkikler yapılıyor deyip adli ve idari soruşturma başlayacak dedi. Daha sonra ise bir gazetecinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bu iddiayı yalanlamıştı deyince çarketmişti.

 Ama sonuçta 50 milyon vatandaşın kimlik bilgisi şu anda internette... Hatta Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bile.

 Konuyu bugün manşetten veren Hürriyet Gazetesi, Yazarları İsmet Berkan'ın bu konuda 20 Şubat'ta bir uyarı yaptığını hatırlatıp, 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırıldığını iddia etti.
Aktif haber