Bahçeli’ye 2004’te de aynı operasyon yapılmış, 3 kalp damarı değiştirilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Haziran 2004’te Ankara’da Atatürk Hastanesi’nde geçirdiği by-pass operasyonun ardından her yıl kontrolden geçiyordu. Bahçeli’nin son kontrolünde sorun tespit edildi.

MHP Lideri, Ankara’daki doktorların tavsiyesiyle yenidoğan, bebek ve çocuklarda yaptığı kalp ameliyatlarıyla dünyanın tanıdığı Prof. Dr. Sertaç Çiçek’ten randevu aldı. Muayenenin ardından operasyon için 15 Ocak tarihi belirlendi.

Bahçeli, operasyonla ilgili bilgiyi, özel kaleminde görevli az sayıda personel dışında kimseyle paylaşmadı. “Konunun magazinleştirilmesini ve parti çalışmalarının önüne geçmesini” istemeyen Bahçeli, operasyondan iki gün önce Ankara Kitap Fuarı’nı ziyaret etti, basının önüne çıktı. Bahçeli, ertesi gün de Genel Merkez’de çalıştı ve genel başkan yardımcılarıyla çeşitli konularda toplantılar yaptı ancak geçireceği operasyondan bahsetmedi.

Her zaman geç saatlere kadar Genel Merkez’de çalışan Bahçeli, perşembe günü saat 17.00 sıralarında partiden ayrılarak Kocaeli’ne gidip hastaneye yattı. Cuma günü de Bahçeli’ye Prof. Dr. Çiçek, Operatör Doktor Yılmaz Zorman’ın da içinde bulunduğu ekip, gerekli müdahaleyi yaptı. Operasyonda Bahçeli’nin kalp kapakçığı değiştirildi ve tıkalı damarları açıldı. Operasyonun başarılı geçmesinin ardından Genel Merkez’e de bilgi verildi. Ancak partiden anjiyo uygulandığı açıklanmıştı.

Olayın duyulmasının ardından başta Kocaeli İl Başkanlığı olmak üzere ziyaretçiler hastaneye akın etti. Ancak başta domuz gribi olmak üzere mevsimsel grip salgınlarının bulaşmaması için Bahçeli’ye ziyaretçi yasağı getirildi. MHP liderinin yarın ya da salı günü taburcu olması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM