Van’daki depremzedelerin sorunlarının giderilmesi için tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Bahçeli, olası İstanbul depremi konusunda yaşanan vurdumduymazlığa da dikkat çekti. Bahçeli, doğal afette bile etnik ayrımcılık içeren açıklamalar yapanları da lanetledi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van depremiyle ilgili sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere medyadaki etnik nitelikli açıklamalara sert tepki gösterdi. Bahçeli, Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak görüyoruzdedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, depremzede vatandaşların, geçici iskân problemlerinin giderilmesi için prefabrik konut, çadır ve kira yardımı gibi tedbirlerin bir an önce uygulamaya sokulması gerektiğini belirterek İstanbul merkezli olası bir deprem uyarısında bulundu. Bahçeli, şöyle konuştu:

Özellikle İstanbul merkezli bir depremin vahim sorunlara ve zararlara neden olabileceği hepimizce bilinmektedir. Vurdumduymazlıkla geçirilen her anın bedeli ve sonuçları tabiidir ki ağır olacaktır. Gündemde tutulması gereken bir diğer hadise ise Vandaki kamu binalarının daha çok hasar gördüğü gerçeğidir. Ahlaksızların arsızca malzemeden, işçilikten gasp ederek yaptıkları binalar maalesef hemen tahrip olmaktadır.

Terörle mücadelede sonuç alınmasının mecburiyet ve milli bir görev haline geldiğini kaydeden Bahçeli,AKP hükümetinin süreci oyalama ve savsaklama şansı artık kalmadı. Bölücü canilerin hakkından gelmek ve terörün kökünü kazımak için milletimiz sabırsızdır. Bu konuda hükümetin elini tutan bizim bildiğimiz ve kamuoyuna yansıyan herhangi bir engel de görülmemektedir dedi. Bahçeli, PKKyi himaye eden, teşvik edip yönlendiren Peşmerge yönetimi de haddinin bildirilmesiniistedi.

Önder’e tepki

Bahçeli, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun partileşme için başlattığı kongre hareketini, İhanetin önüne yeni yollar açılması ve yeni bir organizasyon için düğmeye basılmasışeklinde değerlendirdi. Bahçeli, isim vermeden BDPli Sırrı Süreyya Önderi de sert bir dille eleştirerek, “‘Yere batsın sizin devletinizdiyen alçak simalar, bu devletin parasını maaş olarak almaya, ekmeğini yemeye, suyunu içmeye küstahça devam etmektedir. Ne üzücü bir gerçektir ki Türk milletinin içinde barındırdığı hain kontenjanı hiç bu kadar fazla olmamış ve hiç bu kadar da cesaret kazanmamıştırdedi.

Kaddafi’ye vahşet

Bahçeli, Libyanın devrik Devlet Başkanı Muammer Kaddafinin öldürülüşünü de kınayarak, Kaddafiyi ne kadar tasvip etmesek de muhatap olduğu vahamet derecesi yüksek saldırıyı ve kanlı girişimi hoş görmemiz hiçbir şart altında söz konusu olmayacaktır. Bu son hadise Batı anlayışının insan ve yaşama hakkı konusunda ne kadar ikiyüzlü olduğunu açıkça göstermiştir. Başbakan Erdoğan, işte böylesi bir vicdansızlığın ve acımasızlığın sözcülüğünü yapmış ve akan kandan sorumlu olmuşturdiye konuştu.