BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Birinci Meclis önünde kutlayacak on binlerce yurtesevere AKP ve MHP sert tepki gösterdi. Bir yanda MHP lideri Devlet Bahçeli, diğer yanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Her iki siyasetçi de 34 kitle örgütü ve siyasi partinin liderliğinde Ankara'da gerçekleşecek "Büyük Buluşma"nın bölücülük olduğunu söyledi, kullandıkları terimler, verdikleri örnekler dahi aynıydı.

İŞTE O KONUŞMALAR!


Bahçeli: “Bazı sivil toplum kuruluşlarının Ortadoğu'daki bazı özentilere heveslenerek 'halk hareketi başlatıyoruz', 'halk yürüyüşü yapıyoruz' derken bir krize Türkiye'yi sokmaları ve bunu da bazı siyasi partilerin çok sıcak sahiplenmeleri doğru değildir. Yıllardır yapılmış olan bayramların içerisinde neyi yapmak istiyorlarsa oraya gelmek suretiyle bu bayramı milletçe kutlamanın, ama eğer bir tepki de koyacaklarsa o tepkiyi de oradaki davranışlarıyla koymalarında yarar vardır. Yoksa alternatifler ortaya koyarak Türkiye'nin bölünmesine her alanda katkı sağlamak Cumhuriyetçilik değildir. 29 Ekim günü yapılacak olan bayramın Türkiye'de bir krizin işareti olarak görülmesi yanlış olur, Türkiye'yi de önemli sıkıntılara sokabilir. Bu yanlışlıktan vazgeçilmelidir.”

Mehmet Ali Şahin: “Cumhuriyet'e sahip çıkmak hizmetle olur, lafla olmaz. Yürümekle olmaz, hizmetle olur. Bu bayramlarımız bütünleşme amaçlı bayramlarımızdır. Ayrışma için kullanılmamalıdır. 88 yıl boyunca Ankara'da Cumhuriyet Bayramları hep aynı törenlerle, halkın katılımıyla, Hipodrom'da veya başka mekanlarda devlet töreniyle kutlanmıştır. Bu sene ilk kez bir siyasi partimizin öncülüğünde alternatif Cumhuriyet törenleri yapılacağını duyduk. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak her şeyden önce bundan üzüntü duydum. Bu, Cumhuriyet'ten beklenen bizi bir araya getirme, bütünleşme amacına hizmet etmez, bizi ayrıştırır. Ben CHP'li dostlarımızın da Cumhuriyet kutlamalarıyla ilgili böyle bir ayrıştırma teşebbüsünden vazgeçmelerini umuyorum. Bunun çok yanlış olacağını düşünüyorum.”

Hem AKP, hem de MHP "Büyük Buluşma'nın iptalini ve CHP'nin verdiği desteği geri çekmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr