DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, meydana getirdiği mukayyet açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde 14 Mart Pazartesi gecesi, 'silahlı yıldırı örgütü çalışanlarının çıkmaz aralarına barikat kurarak oyuntu kazdıkları, kere keserek vatandaşların yolculuk özgürlüklerini engelledikleri, vatandaşların araçlarına ve ikametlerine dokunca verdikleri' bilgisinin katılması üstüne asayiş güçlerince bir hale aceleci kendisine dahil edildiği, bu kapsamda sivillerin dokunca görmemesi düşüncesince sokağa çıkacak yasağı duyuru edildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerince meydana getirilen icraat kararı kazılan çukurların kapatıldığını, kurulan barikatların kaldırıldığını anımsatan Vali Aksoy, açıklamasında şunları kaydetti:

'22 Mart'ta alanda meydana mevrut yıldırı saldırılarından dokunca gören vatandaşların zararlarının tespiti ve ifa işlemlerinin yapılabilmesi düşüncesince çalışmalara başlandı. Bu kapsamda, hasar belirleme emek vermesi tamamlanan 489 vatandaşa ödenmek kadar Bağlar Kaymakamlığına 23-25 Mart'ta 390 bin 911 lira, hasar tespitleri tamamlanan bin 469 yurttaş düşüncesince de 28 Mart'ta 1 milyon 230 bin 450 lira gönderildi. 7 vatandaşla ilişik bilim bekleniyor. Kaynartepe Mahallesi'nde yıldırı saldırıları kararı dokunca gören vatandaşlara müteveccih dokunca belirleme emekleri tamamlandı. Bin 965 vatandaşa ödenmek kadar Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan vilayet emrine 1 milyon 621 bin 361 lira gönderildi.'

Devletin, vatandaşların yanı sıra olduğuna ve rastgele çeşitli ziyanı karşılamaya bitmeme edeceğine ayraç fail Hüseyin Aksoy, 'Bölücü yıldırı örgütü çalışanlarının açmış olduğu çukurlara ve oluşturduğu barikatlara gönül rahatlığı çıkarak onlara dayanak noktası vermeyen, teşkilat çalışanlarının bu çabalarını boşa çıkaran Diyarbakır halkına teşekkürname ediyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA