Kocaeli İzmit'te sokak simitçilerinin bağırarak simit satmasına İzmit Zabıtası'ndan yasak geldi. İzmit'te sık sık bağırararak simit satmaya çalışan simitçiler Zabıta tarafından teftiş edildi. Simitçileri kontrol eden zabıta, vatandaşın simitçilerin bağırmasından rahatsız olduğunu tespit etti. Bunu üzerine alınan bir kararla simitçielre bağırma yasağı geldi. İZmit'te simitçiler bundan böyle bağırarak simit satamayacak.

İzmit kent berkezindeki belirgin simit satış noktalarının belediye tarafından ihale ile simitçilere kiralanmasının peşinden , bu defa sokaklarda bağırarak simit satılması da yasakladı. İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Kaymak yapmış olduğu açıklamada, kent merkezinde simitlerin belirti noktalarda satılacağını, simit satış yerlerinin temizliğine ehemmiyet verilmesinin de en mühim şartlardan biri olduğunu ortaya koyarak , "Biz yaptığımız kontrollerde bunun yanı sıra hijyen belgesi, fiyat tarifesi ve belirlenen kurallara uyma, kılık kıyafet  gibi konularda kontroller yapıyoruz. Satış sırasında simitçilerin önlük giymeleri ve eldiven kullanmaları şartını da arıyoruz" diye belirtti .
Simitçiler ise kılık kıyafet ve hijyen hususunda kendilerinin de duyarlı olduklarını belirtirken, " Şayet simit bağırarak satılır. Sabit yerde satış yapılsa dahi milletin dikkatini çekmek için tekrar de bağırmak lazım geliyor " diye belirtti .



http://www.ankarameydani.com/gundem/bagirarak-simit-satana-agir-ceza-geliyor-h28732.html