Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ne bağlı 'Bugün bu topraklar üstünde bağımsız, çelimli ve bölgesinin önderi ortak diyar şekilde yaşıyorsak bunu tek malum ki onların istikbalimiz hesabına verdikleri o azimli mücadeleye borçluyuz' ifadesini kullandı.

Milletin giranbaha evlatlarının, bundan kusursuz 101 sene önceki Çanakkale'de 'önce vatan' niteleyerek şöhretli ortak tarihe ve gelişigüzel vatandaşın gönlüne adlarını kızılca harflerle yazdırdığını tamlayan Elitaş, 'Canları pahasına girdikleri mücadelede gelişigüzel Mehmetciğimiz ortak yiğit evet ve bizlere bu mübarek emaneti, Türkiye Cumhuriyeti'ni bıraktı. Bugün bu topraklar üstünde bağımsız, çelimli ve bölgesinin önderi ortak diyar şekilde yaşıyorsak bunu tek malum ki onların istikbalimiz hesabına verdikleri o azimli mücadeleye borçluyuz' değerlendirmesinde bulundu.

Elitaş, bu emanetin kıymetini bilmenin gelişigüzel Türk vatandaşının rüçhan vazifesi bulunduğunu vurgulayarak, 'Bu bilinçle icap şahsım ve gerekse Bakanlığımız, ülkemizi şimdi güzel yarınlara çekmek ve ecdadımıza müstahak iktisap etmek düşüncesince çalışıyoruz. 18 Mart Çanakkale kükremek zaferimizi kutlar, bu uğurda şehitlik mertebesine nail hepsi askerlerimize Allah'tan yağmur dilerim, ruhları sevimli olsun' ifadesine toprak verdi.


Kaynak: AA