İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle, ilçede bin 104 araç kapasiteli 4 otoparka, 4 bin 99 araç kapasiteli 7 otopark daha eklenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, inşaatları devam eden modern, asansörlü ve katlı otoparkların, 2019'da vatandaşın istifadesine sunulması planlanıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar'da, ulaşım sorununu çözmeye yönelik atılımlar devam ediyor. Bu kapsamda İBB ve Bağcılar Belediyesi, ilerde yaşanabilecek otopark sorununu ve havalimanı trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiriyor.

"Hem ilçenin hem de bölgenin trafiğini rahatlatacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, vatandaşın otopark sorununun ortadan kalkacağına dikkati çekerek, ilçeye yönelik yatırımların devam edeceğini belirtti.

Çağırıcı, şunları kaydetti:

"İBB ile yaptığımız çalışmalar sonucunda, otopark sayımızı önümüzdeki yıl içerisinde daha da artırarak, hem ilçemizin hem de bölgenin trafiğini rahatlatacağız. Hemşehrilerimizin, 'Arabamı nereye park edeceğim?' şeklindeki sıkıntısı ve yollardaki yoğunluk sona erecek. Heyecanla açılış yapacağımız günü bekliyoruz. İBB Başkanımız Mevlüt Uysal'a ilçemize yapmış olduğu yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum."

"Otopark sayısı 11'e, araç kapasitesi 5 bin 203'e çıkacak"

Açılışı yapılacak yeni alanlarla birlikte ilçedeki otopark sayısı 11'e çıkarken, araç kapasitesi ise 5 bin 203 olacak.

Bağcılar 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nın altına yapılan bin 162 araçlık devasa otoparkta asansör bulunacak, sürücülere otoparktan metroya geçiş imkanı da sunulacak ve meydanın etrafında bulunan evlerin siluetleri ve kat yükseklikleri aynı olacak.

Ayrıca zeminaltına inşa edilen otoparkların üstü ise çocuk parkı, yaşam alanı ve pazar alanı olarak değerlendirilecek.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç


Kaynak: AA