ESKİŞEHİR - Deniz Açık

Kütahya'da yaşayan iş adamı Halil Kuru (41), tarihe merakı nedeniyle 2012'de arkadaşı Selim Erdoğan ile geleneksel okçuluk sporuna başladı. Daha sonra aynı yılın sonunda arkadaşıyla Kütahya Germiyan Geleneksel Ata Sporları Kulübünü kuran Kuru, ailenin diğer fertlerini de bu spora dahil etti.

Önce oğulları Murat Teoman (15), Hüseyin Metehan (13) ve İbrahim Kürşat'a (7) geleneksel okçuluğu öğreten baba Kuru, 6 ay önce de eşi Fikriye Kuru'yu (38) bu sporla tanıştırdı.

Elbiseden ok tasarımına kadar her ayrıntıya önem verip, gerçekleştiren Kuru ailesi, ülke genelinde yarışmalara da katılmaya özen gösteriyor. Çocuklardan Hüseyin Metehan Kuru ise atlı okçulukla da ilgileniyor.

"Okçuluk ailemizin ortak paydası oldu"

Bir organizasyon için Eskişehir'e gelen Halil Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihe olan merakından dolayı geleneksel okçuluk sporuna 2012'de başladığını kaydetti.

Kütahya'da inşaat sektöründe iş yaptığını ifade eden Kuru, şöyle konuştu:

"Geleneksel okçuluk sporuna gönül verdim. Arkadaşımla kurduğumuz kulüpte isteyenlere eğitim de veriyoruz. Eşim Fikriye, oğullarım Murat Teoman, Hüseyin Metehan ve İbrahim Kürşat okçuluğa devam ediyor. Hüseyin Metehan, atlı okçuluk da yapıyor. Evde bütün sohbet, geleneksel okçuluk üzerinde gelişiyor. Ailemizin ortak paydası oldu. Hafta sonunda okçuluğa zaman ayırıyoruz. Hafta sonunu herkes iple çekiyor. Bütün elbiselerimizi eşim tasarlıyor. Elbisenin deri kısımlarını ise ben imal ediyorum."

Fikriye Kuru: Elbiselerin tasarımı bana ait

Anne Fikriye Kuru da eşi Halil Kuru'nun desteğiyle 6 ay önce geleneksel okçuluğa başladığına değinerek, aile fertleri olarak bu sporu canıgönülden yaptıklarının altını çizdi.

Omzundaki kas sorununun geleneksel okçuluk sayesinde ortadan kalktığını dile getiren Fikriye Kuru, "Oğullarım da bana atış ve duruş tekniklerini öğretiyor. Eskiden onların elbiselerini düzeltip, oklarını topluyordum. Şimdi kendim de ok atıyorum. Çok sevdim. Ailemin bu sporu yaparken kullandığı elbiselerin tasarımı da bana ait. Tasarımda tarihten esinleniyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA