Başbakan Yardımcısı Babacan, serveti çok olandan daha çok vergi almak için vergi artışına gitmeyeceklerini belirterek, “Bu düzenleme, vergi kaçıranların üzerine gidebilmeyle ilgili bir tedbir. Dürüstçe vergisini ödeyen vatandaşların üzerine ilave bir yük söz konusu değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forumu’nun yapıldığı Davos’ta NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtladı.

Zengin vergisi tartışmasını yorumlayan Babacan şunları kaydetti: “Zengin vergisi yanlış anlaşıldı. Vergi oranlarını artırma niyetimiz yok. Zenginden daha çok vergi alma şu: Türkiye’de kayıtdışı bir gerçek. Bir şekilde vergi kaçıran kişilerin üzerine gitmek ve denetimleri daha kolay yapılır hale getirmek. Serveti çok olandan daha çok vergi alacağız diye oranı değiştirmek söz konusu değildir. Maliye Bakanlığı’nın hazırlığı var. Bu, kaçıranlar ve kaçınanların üzerine gidebilmeyle ilgili bir tedbir. Dürüstçe vergisini ödeyen vatandaşların üzerine ilave bir yük söz konusu değil. Bu kendi kendimizi vurmak olur. Yeni bir vergi düzenlemesi yapmayız.”