GÜNÜN AYRINTILARI VE AZİZ YILDIRIM'IN SAVUNMASI

-Fenerbahçe-Bursaspor ve Trabzonspor-Bursaspor maçlarının ardından Aziz Yıldırım, Sivasspor-Fenerbahçe maçına geçmişti... Hakim bitirdi...

19:41-Sivasspor maçına gelindiginde duruşmayi bitirdi. Hakim perşembe günü devam edilecek dedi.

19:40- Mahkeme Başkanı ''Son 3 dakika'' dedi. Savunmanın kalan kısmı Perşembe gününe kaldı...

19:38-Aziz Yıldırım: "Gerçek şike, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'ye karşı yapılan şike'dir."

-"Fenerle kimse başa çıkamaz" ve "AZİZ YILDIRIM" tezahüratları mahkeme salonu'ndan duyuluyor.

19:34-Yani Ali Yıldırım maç sabahı İstanbul da teşvik görüşmesi yapıyor ve akşam Trabzonda maç var. Nasıl maç Trabzon da iken sabahında maçta oynayacak futbolcuyla teşvik görüşebilirim? Bu bile operasyonda şike yapıldığının ispatıdır.

19:34-Aziz Yıldırım:Bursaspor maçında teşvik vermişiz. İddiaya göre Tapede Ali Yıldırım, Samet Güzel pazar günü teşvik görüşmesi yapmak için, Wederson ve Sercan Yıldırım'ı çağırdığı görülüyor. Tarih 17.04.2011 ! Ne ilginçtir ki o gün Trabzonda Trabzon-Bursa maçı var.

19:30-Aziz Yıldırım: Gelen taraftarın sesi mi?

19:27-Bütün para verdiğimiz oyuncular ya hiç oynamamış ya da 80.dakikadan sonra oyuna girmiş.

19:26- Sadece bu bile operasyonun usulsuzlugunu ortaya koymustur.

19:25-Aziz Yıldırım : Aleaddin Yıldırım İstanbul Emniyeti tarafından usulsüzce dinlenmiştir. Bu tarihlerden açıkca bellidir..

19:24-Aziz Yıldırım : Bursaspora teşvik vermişiz ama 2 hafta önce Bursa'yla oynayıp 2 puan kaybettik. Madem ben bunu yapabiliyorum. Niye kendi maçımda yapmadım? Neden puan kaybettim? Öyle şey mantıklı mı?

19:23-Aziz Yıldırım: "Koskoca Fenerbahçe Başkanı 100 bin teklif edip maçtan sonra 75 bin tl'ye düşürdüm der mi? Yapacak olsam hepsini veririm."

19:20-Yıldırım, "Teşvik ve şikeyi dolandırıcılığa sokarak yargılamaya çalışıyorsunuz."

19:19-Aziz Yıldırım: Emniyette bana Kasimpaşa kalecisi Fırat Kocaoğlu ile şike yaptığım soruldu. İddianamede ise Firat yerine Murat Şahin konulmuş.

19:15-Aziz Yıldırım: "Şahsım olarak 14 yıllık Başkanlık dönemimde hiçbir şekilde kendim için Devletten hiçbir şey istemedim."

19:14-Aziz Yıldırım "dikim" konusunu anlatacak.. Mahkeme başkanı ''Avukatlar dile getirebilir'' dedi. Aziz Yıldırım "Hayır ben anlatacağım!" dedi. Hakim Ekinci ''Avukat niye tuttun'' dedi.. Yıldırım "İşte TCK CMK onun için" dedi..

19:13-Hakim ile Aziz Yıldırım süre konusunda pazarlık yapıyor. Hakim 'bitir' diyor, Aziz Yıldırım devam etmek istiyor.

19:06-Aziz Yıldırım: Sivas maçını anlatacam asıl kamuoyu onu bekliyor!..

18:53-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Yönetim Kurulu ve Fenerbahçeliler Devletten bir kuruş almadan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu’nu yapmıştır. Bu stadın ardından Devlet eliyle Türkiye’de statlar yapılmaya başlanmıştır. Devletin de spora bakış açısı değişerek ülkenin her yerinde stat projeleri devreye sokulmaya başlanmıştır.

18:50-Mahkeme Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunmasını bugün bitirmesini istiyor. Yıldırım bazı yerleri atlamak zorunda kalıyor.

-Mahkeme bitmeden önceki son ara verildi.

18:37-Aziz Yıldırım: "Hangi hakemi ayarlamışız ki ona şifreli olarak hakem yerine "hakim" kelimesini kullanalım?"

18:34-Aziz Yıldırım: "Bu tamamen yalan! Ben polise isteyerek ifade vermedim. Kamuoyu bilerek ve isteyerek yanlış yönlendirildi."

18:33-Aziz Yıldırım: "Benim polise bilerek ve isteyerek ifade vermediğim, önüme konan dosyalardan korktuğum için ifade vermediğim söylendi."

18:32-Aziz Yıldırım "M.Ali Aydınlar bana hastane ziyaretinde dedi ki , eğer Sivas ile berabere kalıp veya yenilseydik savcı Berk bu davayı sürdürmeyecekmiş "

-Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Habertürk muhabiri mahkeme salonunda fotoğraf çektiği ve yayınladığı için yasal işlem başlatılacağını söyledi.

18:31-Aziz Yıldırım: ''Bu sevdanın hiçbir zaman bitmeyeceğini söylüyor,tüm camiamıza teşekkür ediyorum.''

18:30-Aziz Yıldırım: "Gizlilik kararı olmasına rağmen bazı gazeteciler, polis ve savcılığın silahşörlüğünü yaptı."

18:28- Aziz Yıldırım son savunmasını okurken gülmeye başladı.

18:27-Aziz Yıldırım: "Basın yaptıkları haberleri iyi yapsın, biraz daha insaflı yapsın."

18:26-A. Yıldırım: "Vicdanlı ve ahlaklı bir savcı ise Mehmet Berk istifa etmeli."

18:25-Aziz Yıldırım : Fenerbahçe'nin büyük taraftarlarına teşekkür ederim. Bu sevdanın hiçbir şekilde bitmeyeceğinin mücadelesini veriyorlar.

18:25-Aziz Yıldırım : Savcı Berk , İbrahim Akın'a çocuğunu görmek istiyormusun diye baskı uygulamıştır.

18:24-Aziz Yıldırım: "Bu soruşturmayı açan Emniyet Müdürlüğü ve Savcılar derhal istifa etmelidir."

18:23-A. Yıldırım: "Şike yaptığımız 19 maç olduğu söylendi. Sonra 13'e düştü. Bu olayın sorumluları istifa etmelidir."

18:23-A. Yıldırım: "Kıbrıs'a kaçacağım söylendi. Benim mezar yerim bellidir. Başımda da Fenerbahçe SK Başkanı yazacaktır."

18:22-Aziz Yıldırım: "Yargılanması gereken ben değil yetkilerini haksız yöntemlerle kullanan savcı Berk olmalıdır."

18:21-Yargılanması gereken kendini kanundan üstte görenlerdir!

18:20-Aziz Yıldırım: "Tüm siyasi partilere ve milletvekillerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum."

18:19-Aziz Yıldırım: "Adalet sonunda tecelli edecektir. Ancak bu süre zarfında bizler ve Türk futbolu büyük bedeller ödemiştir."

18:18-Aziz Yıldırım: "Mehmet Berk 5 maçın sonucunu bildiğini söylemiştir. Aynı konuyu Mehmet Ali Aydınlar'a iletmiştir."

18:18-Aziz Yıldırım: "Ankaragücü kongresinde silahlar patladı. Meclis'te bardaklar kırıldı, kimseye bir şey olmuyor."

18:17-Aziz Yıldırım: "Bilgisayar kullanan birisi değilim.Olmayan bilgisayarımdan neler çıkmış.''

18:17-Savcı Berk 6250 çıkınca avukatlara herkesi serbest bırakacağım demişti.

18:16-Aziz Yıldırım, 6222'nin çıkması için çabalayan AKP, CHP ve MHP'ye teşekkür etti.

18:15-Aziz Yıldırım: "Poyraz adlı bir Ergenekon tanığı var. Ben bir Beşiktaş maçında Sedat Peker'le anlaşmışım, Hem Sergen'e hem de Tümer'e Sedat Peker oynamayın demiş. Onun anlatımında Tümer kırmızı kart görmüş. Böyle birşey olmadı, Tümer oynadı."

18:15-A.Yıldırım olaylı geçtiği söylenen genel kurulun saygı çerçevesinde geçtiğini, karşıt görüşlülerin de kendilerini ifade ettiklerini söyledi.

18:13-Aziz Yılmaz 2006'da verdiği röportajda bana övgüler yağdırıyor... Sonra polis basıp Rulet masasını alınca değişti ve şikayetçi olmaya başladı..

18:13-Bülent Ataman'ın kulüpte "Emenike göreceksiniz oynayacak" diye haber yapmıştı. İnternet sitesine reklam almak amacıyla...

18:12-Aziz Yıldırım: Mustafa Çevik, eski bir Telegol çalışanıdır ve internet sitesine reklam almak istediğine dair tapeler vardır.

18:11-Aziz Yıldırım: "Hakan Bilal Kutlualp'e falan yetki vermem. Yönetimden ben gönderdim. Bu yüzden aleyhimde konuşmuş olabilir''

18:09-Aziz Yıldırım: "Şike ve teşvik temizliği yapılacaksa herkesin konuşması gerekir."
Aziz Yıldırım:''Bülent Ataman Trabzon kökenli bir kalecidir.Neden ifadesi alınmıyor?''

18:09-Mehmet Ekinci: "Perşembe-Cuma savunmalara devam edeceğiz. Savunmanızı özetleyin, Cuma günü tahliye taleplerini alalım."

18:06-Aziz Yıldırım:''Korcan'ın kız kardeşine araba alındığı söylenmiştir. Korcan'ın kız kardeşi yoktur. Bu sebeple Savcı Berk'ten şikayetçiyim. nüfusu artırdı. Gayri Safi Milli Hasıla azaldı'

18:03-Mhk. Bask. Aziz Yıldırım'a 'bugün savunmanı bitir' dedi. Persembe ve Cuma ögleden önce diger tutuklularin savunmasnı, öğleden sonra avukatlar yapsın' dedi

-Telegolculer Nevzat Şakar'dan programa reklam vermesini istemis.

-Aziz Yıldırım: "Kulübümüz ile ve kulübümüz adına hiçbir suç işlemedik. Basını yönlendirici hiçbir eylemde bulunmadık."

-Aziz Yıldırım: "Gökdeniz Karadeniz transferi gercekleşmemistir. Olgun Peker'e Fenerbahçe kasasından bir kuruş ödenmemistir."

18:01-“2011 yılı temmuz ayından itibaren içinde yaşadığımız cehennemi andıran günler içerisinde, gerek Emniyette gerek Savcılıkta ve gerekse sorgulama aşamasında Nöbetçi Hakim önünde reva görüldüğüm muamele tarzını hiç mi hiç hak etmedim” dedi.

-“Beni, siz ne kadar mahkûm ederseniz edin ve ne şekilde yargılarsanız yargılayın Fenerbahçe’yi ortadan kaldırma imkânınıza sahip olmadığınızı ifade etmek isterim. Çünkü Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik çok yüce kavram ve duygulardır. Bunları ortadan kaldırmaya hiç birimizin gücü yetmez. Bu nedenle Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacaktır” dedi

-Yıldırım "Karabük kalecisi Bülent Ataman'ın ifadesi alinmadı"

18:00-Mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a diğer sanıklara zaman kalması acısından savunmasını özetlemesini söyledi.

17:55-Aziz Yıldırım: “Nöbetçi Mahkeme 10 Temmuz 2011 tarihinde tutuklama kararı vermiştir. Ben henüz gözaltındayken, hakim karşısına çıkmamışken..."

17:53-Aziz Yıldırım: "Erman Toroğlu meselesinden başka, gazetecilerle aramda bir hadise yoktur. Erman Toroglu ile ilgili 10 sayfalik bir yanıt hazirladım !Burada özet yapacağım. Gerisini yüzüne okuyacagım. Erman Toroğlu Yıllardır ekranlarda ahlak dersi veriyor ama futbolculuğunda soyunma odasinda ben fasulyemi pesin isterim diyor. Savcıya Türkiye ligi temiz dedi iste belgesi sonra karalamadiği adam kalmadı, Toroğlu'ndan şikayetciyiz. Bir tane yürekli savcı çağırp da Toroğlu'na sormuyor; sen 'Türk futbolu temizdir' diyordun, sonra niye ifade değistirdin diye. Toroğlu programa sarhoş cıkan bir adam..tanik var. Erman Toroglu sarhos ciktigi tv programlarinda tuvalet kagidindan kale cizgisi ile ahlaksizlik yapmaktadir. Şikayetciyse gelecek buraya, yok öyle !!"

17:52-Ali kıratlı, Kibrısa sık sık gidiyor, işi var, işte dökümleri..

17:50-Aziz Yıldırım: "Doğan Ercan'a teşvik primiyle ilgili görev verilmemiştir. Anladığım kadarıyla savcıya göre görev vermemek de suç oluyor."

17:48-Aziz Yıldırım: "Bırakın adalet yerini bulsun. İsterse kıyamet kopsun"

17:47-Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin son yıllardaki mali gelişiminin Avrupa'daki yansımalarından bahsediyor

11.05.11' le Pansion ne yazdi? 'Annecim Fener geliyor'

17:44-Aziz Yıldırım: "Bizler camia olarak bazı hainler hariç aile gibiyizdir. Hiyerarşimiz örguüten degil, tuzuk gereğidir.

-Aziz Yıldırım: "Sedat Peker'in davasında adı geçenleri bu davaya yamarsak, bu dava şike davası olmaz. 'Bizim kongrede baski var' diyenler Ankaragücü'nde silahlar patladı, GS mali kongresine bakin!"

17:37-Teknik Direktör Aykut Kocaman ve Volkan Demirel adliyeden ayrıldı.

17:37-İlhan Ekşioğlu'nun kulüp için yaptığı tüm harcamaların belgeleri mahkemeye sunuldu.

17:36-Aziz Yıldırım: "Mesajları başka kulüplerde atıyor ama dinlenmiyor ve tapeler çıkmıyor. "

17:35-Aziz Yıldırım: "Trabzonspor adına Sivas'a Zeki Mazlum 1 milyon TL teşvik parası götürüyor. Mecnun Odyakmaz 'Olmaz' diyor."

17:29-Eğer ben örgüt lideriysem tüm Fenerbahçe kongre üyeleri, Savcı Berk ve Komiser Mutlu da bu örgütün üyesidir.

17:27-Aziz Yıldırım'ın bundan sonra telefon alırken markasını emniyete soracağım sözleri salonda gülüşme yarattı.

17:19-Duruşmaya 15 dakika ara verildi.

17:17-Aziz Yıldırım: Bu bir örgütse Fenerbahçeli herkes bu örgütün üyesidir. Duruşma salonuna taraftar sesi geliyor.

17:08-Bana ceo 1 numara denmesi normal, insaat işçisi dense sorun olurdu! Tek satır suç unsuru olan konuşmam yok ama örgüt lideri olarak suçlanıyorum. Hacivat Karagoz Orta oyunu oynanmaktadir.

17:05-Tahir Kıran, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Talip Doğan Karlıbel, ULUS'TAKİ BİR RESTORANT'TA HANGİ AMAÇLA BULUŞTU?

17:04-Aziz Yıldırım: Savcının adresini bulamadığı suçlulardan biri de Genç Fenerbahçeliler'in lideri. Esas şikeyi yapan kişi GFB'nin lideridir.

A.Yıldırım: Şike yapanlar dışarda geziyorlar. Savcılar adresi bulunamadı kararı veriyor. Suçunu biz çekiyoruz.

17:01-Aziz Yıldırım, mahkemeye Trabzonspor ile ilgili yeni tapeler sundu..

-Ts'ye msj atan Tahir Kıran dinlenmedi, neden? Kime yakındı!! Tahir Kiran kime hizmet etmektedir? İddia makamı bunu arastırabilir mi? Bizim para gonderdigimizi söyleyen mesajlari baska kuluplere atıyor. Ama dinlenmiyor ve tapeler çıkmıyor. Kime yakindi acaba Tahir Kiran? Talebimdir lütfen arastırın.

Hakim Ekinci; "Tahir Kıran'ı tanık olarak alalım."
Savcı ikide bir bana genç Fenerbahceliyim deyip durdu..gfb liderini korudu, adresi bulunamadı diyerek takipsiz birakti!!!

17:00-İddianamenin tek doğrusu Trabzon'un teşviğini önleme çabamız.. Bi Bu dogru!

-"7 Haziran'da fiziki takip yapılıyor, org. şube kulüpten para çıktığını söylüyor ama dernekler böyle bir para çıkmamış diyor."

16:58-Aziz Yıldırım : Ey Emniyet, sağlıgımızı sorana iyiyim diyoruz. şike diyorsunuz. Her kelime şike demek mi? İnsanların hastalıklarıyla ilgili yaptığı görüşmeleri bile dinleyip şikeye yoruyorlar. Hastane çıkışı telefonda beni arayan bir yöneticiye iyi olduğumu söylüyorum ve sen nasılsın diyorum. O da "çok iyi" diyor...İyiyim demek, şike yapılıyor mu demek oluyor sayın hakim?"

16:57-Aziz Yıldırım: "Galatasaray sözleşmesi devam eden oyuncuları ayartıyor, kimsenin sesi çıkmıyor."

16:57-Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu'nun kulüp için yaptığı tüm harcamaların belgelerini mahkeme başkanlığına sundu.

16:55- "Bu FIBA, basketbol Fed. değil, FIBA dediğimiz banka... Her şeyi karma karışık ettiler"

-Suç isnad edilecek tek bir konuşmam yok.. Çünkü hiçbir suça bulaşmadım..

16:53-Aziz Yıldırım: "İlhan Ekşioğlu tesise çatı yapmak için muhasebeden para alıyor, sonradan inşaatçılarla anlaşamıyor, parayı iade ediyor. Bu paraya şike parası deniyor, şike parası tekrar kulübe iade edilir mi?"

16:46-Aziz Yıldırım: "Torbalarda para varmış. Durdur, paraları yakala, zabıt tut, kanıtla.. Bunlar nedense olmamış."

Aziz Yıldırım:''Denizli maçından önce neler olduğunu Ali İpek, Yusuf Şimşek ve Galatasaraylılar anlatsın.''


Aziz Yıldırım: "O kadar çok paramız var ki; Bilyoneri de kapatmışız. Bilyoner'i kapattığımız, idda olayına girdiğimiz söylendi. Oysa Bilyoner, şampiyon olursak futbolcuları götüreceğimiz gece klubüydü. Galatasaray için bir gelenek olmuş, ama biz burada transfer şikesiyle suçlanıyoruz ki bu da iddianamenin ne kadar yanlı olduğunun kanıtı"

Aziz Yıldırım: "İsteğimiz adalet yerini bulsun, gerekirse kıyamet kopsun." yönündedir...

16:45-Aziz Yıldırım, klubün hesaplarını açıkladı ve "13 maçta sıfır parayla mı şike yaptık" dedi.

16:40-Aziz Yıldırım: Telefonda konuşmuyorum, ortam dinlemesi var, onda da yok..nerde emir verdim?

16:38-Aziz Yıldırım, Avans ve paraların savunmasına geçti. Belgeli ispat-savunma yapıyor...

16:34-Mhk.Bsk. Gene mudahale etti: "Savcilar hakkinda konusma."
Aziz Yıldırım: İddia makamına cevap verecegim. O beni sucluyor.


16:32-Aziz Yıldırım:''Fenerbahçe kimseden 5 kuruş almadan stadını yaptı. Devlet TT Arena'ya 600 milyon TL harcadı, ülkeye faydalı diye sustuk.''

16:29-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe'nin bir kuruşunu zimmetime geçirdiğim kanıtlanırsa kendimi ölümle cezalandırırım.. ispatlayamayanlardan da istifa beklerim.."

-Hakim savcı konudunda yine mudahale etti..Mahkeme başkanı müdahale etti: Savciların size karşı husumeti olduğunu mu söylüyorsunuz?

A.Yıldırım: Bazılarının var.

Aziz Yıldırım: "Benden önce amatör şubeleri kim takip ederdi? Şimdi amatör şubelerde Dünya Türkiye'yi takip ediyor."

16:27-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe'ye anlam veren kupalar değil, kupalara anlam veren Fenerbahçe'dir. Ne Metris ne darağacı bizi bu sevdadan vazgeçiremez. Biz dünya kulübü olma yolunda emin adımlarla yürümekteyiz. "

-"üzülmeyin, kaybettiğiniz her şey başka bir şekilde geri gelecektir, der mevlana.."

16:26-"2001'de 'Türkiye'de şike var' dediğim için hak mahrumiyeti cezası aldım.. O zaman şikeyi TFF, kulüplerle birlikte yapıyordu.."

-Aziz Yıldırım: "Savcı, üyesi olduğu kulübün büyüklüğünü kavrayamamış."

-Şike, 2006 da TFF tarafindan yandaşı olduğu klüplerle birlikte yapıldı.


-Aziz Yıldırım, Sadri Şener'in Fenerbahçe'nin 12 maçıyla ilgili hakem atamalarını bildiğini gösterir belgeyi mahkemeye sundu.

-Aziz Yıldırım: Savcı, Fenerbahçe'yi bırakmak istemediğimi söylüyor.. Ama daha önce iki kez istifa ettim.. Taraftarlar bırakmama izin vermedi..

-2002'de istifa etmemesi için Fenerbahçe taraftarı Berna Yoldaş'ın kendisine yazdığı mektubu okuyor.

16:20-Aziz Yıldırım: "Biz ucuz şampiyonluk peşinde koşmadık. Bugün adaletin bekçiliğini yapanlar, şikeyi Türkiye'ye getirenlerdir. Ama konu şike değil, futbolu ele geçirmektir. Bu ülkeye şikeyi getirenler, Malatya'ya doğan gönderen, Aankaragücü'nü 8-0 yenen, Denizliye tesvik gönderenler, adaletin bekçileri oldular."

16:10-Aziz Yıldırım : Ozan İpek videosu sonrası 2009-2010 sezonundaki şampiyonluk kupamızın bize iade edilmesini bekliyorum.

16:03-Mahkemeye kısa bir süreliğine ara verildi.

-Aziz Yıldırım: "Diyarbakırspor-İBB maçında Diyarbakır 1-0 öndeyken sahaya biri girdi, maç bitirildi ve Diyarbakır galip kabul edildi...Kaybetselerdi küme düşeceklerdi ve bu memleket meselesine dönüşebilirdi, müdahale edildi... Diyarbakırspor'la berabere kalmıştık. Onlar küme düşseydi 2 puan daha alarak şampiyon olacaktık. Memleket menfaati için bunu yapmadık."

-Spiker: inanilmaz heyecanli anlar. Mahkeme heyeti dahil herkes gülüyor.
-Tüm mahkeme salonu pür dikkat maçı izliyor. Aziz Yıldırım berabere biten maçta açıkca şike yapıldığını idda ediyor.
Aziz Yıldırım:Bakın şike 22 oyuncu tarafından nasıl yapılıyor. Şike oyuncuyla yapılır.

--Aziz Yıldırım daha ödemelerin dekontlarını gösterdi, Manisaspor maçında şike olmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Ayrıca elinde 4 Tane 125'er bin $lık dekont da var.

16:00-Aziz Yıldırım şu an GS - Strum Graz maçını izletiyor: "işte şike dediğin böyle yapılır"

15:56-Ozan İpek'ın vıdeosu izlenıyor.

İŞTE MAHKEMEDE İZLENEN VİDEO-TIKLAYIN

-Yildirim, mahkeme başkanı Ekinci'ye ''Siz hangi takımlısınız diye sordu.

Ekinci ''Fenerbahçeliyim''


-Aziz Yildirim : Buradan Trabzonsporlu yonetici ve sporculara soruyorum : Sampiyonlugu kaybettigim Trabzonspor macinda herhangi bir sike girisiminde bulunmus muyuz onlara ?

15:53-Aziz Yıldırım: Trabzon-Fenerbahçe kupa maçında Şenol Güneş bana, 'başkanım 45 dk sakin kalın merak etmeyin şampiyon sizsiniz' dedi. Heralde Şenol bana bunları telefonda söyleseydi şimdi burada sanık olurdu. Ama bunların hiçbiri şike olmuyor.

-Hakim: Şenol Güneş bunu demiş mi dememiş mi kendisine sorsunlar!

15:52-Aziz Yıldırım, Ozan İpek'in şampiyon olduktan sonra verdiği roportaji mahkemeye dinletti.

15:49-Aziz Yıldırım: "Kulüp bütçesi 16'dan 225 milyon dolara ben ve arkadaşlarımın çabalarıyla çıktı. Savcı Öz umarım vicdanen rahattır"

15:46-A.Yıldırım, savunmasının uzunluğundan dolayı mahkeme başkanının da uyarısıyla bazı sayfaları atlayarak devam ediyor.

15:45-Aziz Yıldırım: Geçmişte hepimizin hataları olabilir. Geçmişin hesabını vermiş olsak dahi ölene kadar sorumlu muyuz? Ali kiratli hep yalan soylemis..

-Yildirim: 'Abdullah Basak, İlhan Eksioğlu'nun totemidir' dedi.

15:43-Aziz Yıldırım, Sadri Şener'in maçlara 12 hafta kala Fenerbahçe maçlarına hakem atama yapılmasının isimlerini gösteren belgeyi hakime sundu.

-Aziz Yıldırım: Gökmen Özdemir, gazeteci musvettesi...

Aziz Yıldırım: "Zekeriya Öz beni uyarmalıydı suç işliyor olsaydım. Öz ile samimiyetim bunu gerektiriyordu."

15:42-A.Yıldırım: Olgun Peker'in tape kayıtlarında: "Artık Aziz Yıldırım yaşlandı, FB'ye yeni başkan lazım" dediği görülmekte. Beni pek de sevmez.

15:41-Aziz Yıldırım bazı savcıların kişilikleri hakkında yorum yapmak istediğini söyledi, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci engelledi.

-15:40-A.Yıldırım: Eğer bir eylem içinde yok isem neden Olgun Peker'in incelemesinde ben de yer alıyorum? Ben Olgun Peker soruşturmasında olmamalıyım.

15:39-A.Yıldırım: "Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer."
Mah. Baskanı: 'Onlara operasyon yapilmamasindan mi rahatsiz oluyorsunuz' diye sordu.
Yildirim ise. Yooo ama ayni masada yemek yedigim arkadasimin uyarmasi gerekirdi, dedi.


15:35-Aziz yıldırım: Adaletin renk skalasinda, sari ve lacivert yok onu görmüş olduk. Biz Metristeyiz,digerleri nerde?

15:36-Aziz Yıldırım: "Benimle yiyeceksiniz içeceksiniz. Sonra beni dinleyeceksiniz! Var mı öyle iş!" (Savcılara diyor! Öz ve Berk'e)

-Yıldırım: Hakem ayarlamaları yaptıysak maç sonraları hatalara karşı sesimizi de yükseltmezdik.

15:35-Aziz Yıldırım'ın savciyi hedef almasi hakimi rahatsiz etti. "Eğer biz örgütsek, Org. Sube muduru.ve savcilar da örguttur.

-Mahkeme başkanı Aziz Yıldırım'ı uyardı: Biz kararimizla konusacağız; görürsünüz ...

15:31-Aziz Yıldırım: FB benim malım değil mülküm değil. Yarın ben giderim başkası gelir. Ancak kuruma karşı yapılanlar hukuka aykırıdır.

15:30-"Bizimle ilişki kurmak örgüt üyeliğiyse savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Berk ve Fikret Seçen'le Emniyet md. Nazmi Ardıç da aramızda olurdu.."

-Hakim, "bunun savunmayla ilgisi yok" dedi.. başkan, "benimle gezeceksin, yemek yiyeceksin, gelip sarılacaksın.. sonra beni içeri alacaksın!"


-Hakim savcilarla ilgili kismi geç, dedi. Aziz Yildirim karsi cikti!!

-Ben Diyarbakir Erganilyim, benim orfumde boyle seyler yoktur.

15:29-Aziz Yıldırım: "Bu soruşturmada tüm kulüplerle ilgili dinleme kararı aynı anda çıksaydı bunun bir şike operasyonu olduğuna inanırdım."

15:29-"Hakeme müdahale iddiasıyla dinlemeye alındım. Bu kadar tape içinde hakem değiştirme iması bulun, bütün suçları kabul edeceğim."

-Fenerbahce Spor Klubunu hedef alan bir organizasyonla karsi karsiyayiz. Turk sporunu ele gecirmeye calisan bir grup bunu organize etmistir.

15:27-Aziz Yıldırım: "Manisaspor başkanına zor durumda olduğu için (işadamı ve malları gümrükte kalmıştı) 500 bin dolar maddi yardımda bulundum."

-"şu çok açık ki, hedef Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'dir.. Türk sporunu ele geçirmeye çalışan bir grup, bu operasyonun arkasındadır.."

15:26-Aziz Yıldırım: "Neden Trabzonspor son 1 ay dinlenmeye başlanmıştır? Neden?"

15:24-Aziz yildirim: Sadri Şener ve Gökmen Özdemir arasındaki konuşmaya benzer bir şeyim varsa, şike yaptığımı bile kabul edeceğim.

15:22-Aziz Yıldırım, Manisaspor başkanı Kenan Yaralı'ya verdiği borcu ve bunu kanıtlayan tape'leri okuyor..

15:16-Toplam 1028 tapenin 103'ü şahsıma aittir. Bu 103 tapenin hiçbirinde şike ya da teşvik yoktur. 17.11.2010'da beni dinlemeye alıyolar, 1028 tape var. % 10'nu bana ait ve hiç bir şike teşvik konuşması yok. 19 maç deniliyor. Tape kayıtlarının hiçbirinde şike yaptığımıza dair bir kanıt bulunmamaktadır ancak savcı şike kanıtı bulmak için uğraşıyor."

-"Artık eminim.. bir grup, Türk futbolunu ele geçirmeye çalışıyor.."

15:15-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe'ye kendi kaynaklarından 30 milyon $ harcayan bir adamı ekonomik çıkar sağlamakla suçluyorlar. Bu durumda amaçlarının başka olduğu ortaya çıkıyor..."

15:14-Mehmet Ali Aydınlar bana Avukatını gönderdi. ''Fenerbahçe düşmeyecek'' dedirtti...


15:11-Aziz Yıldırım: "Kendini TC'nin üzerinde görenler, yasama ve yürütme organlarını dahi ele geçirdi. Fenerbahçe ve Türk Futbolu, büyük bir kuşatma altındadır.''"


15:09-Aziz Yıldırım: "58. madde değişemez, değişmemelidir...İsmimi kullanarak bir sürü açıklama yapanlar bilmeliler ki; 58. madde asla değişemez. Türk futbolu üzerinden oynanan oyunları izlemekteyim. Beni kurtarma yasası olarak lanse edilen yasadan faydalananlar ortada."

15:06-Aziz Yıldırım: "Her maç öncesi TFF kararları takımı yıpratmak amacıyla maçlarımızdan önce açıklandı."

15:05-Aziz Yıldırım: "6222 sayılı yasa değişikliği sırasında 'kişiye özel' deyip veto eden sayın Cumhurbaşkanı, MİT yasasını hemen onadı!"

15:04-Aziz Yıldırım: "Oluşturulan yanlış kamuoyu algısı ve yöneticilerimize yapılan baskı, takımın en önemli maçlarında yoğunlaştı."

15:03-Aziz Yıldırım: "Baskı, tehdit ve cebirle başkanlığı elimde tutsaydım, cağrımızla erkek egemenliğindeki tribunlere 45 000 kadın gelir miydi?"

14:58- Aziz Yıldırım:''Emniyetin söylediği Sivas maçındaki çantada para değil bilet olduğunu Vali bile söyledi.'

14:55-Aziz Yıldırım, taraftarların 10 temmuz'da topuk yaylası'nda, cadde'de, köprüde.. 20 eylül'de kadınlar maçında yaptıklarını şükranla ve ısrarla andığını belirtti..

-14:47- Duruşmaya 3 dakika ara verildi


Aziz Yıldırım: "Sırası gelecek ve o zaman size şikeyi göstereceğim!"

-"Ortada iddianame yokken suçlu ilân edildik. Her maç öncesi karşı takıma verilen yemekler bile şike sayıldı. Orada sadece FB adı geçirildi."

14:45-Aziz Yıldırım: "Belge ve delil olarak sunulan telefon konuşmaları gizlilik kararına rağmen medyada yer aldı. Basına kasıtlı sızdırıldı."

-Savcı, TFF ve Emniyet, Şampiyonlar Ligi kararında Tahkime baskı kurdu."

14:44-Aziz Yıldırım. "Şekip Mosturoğlu 8 aydır Metris'te, Sezer top oynuyor..."

14:42-Aziz Yıldırım: "Süper Kupa nerede?"

-"Her maç öncesi verilen yemek davetleri bile, şike kanıtı sayılmıştır.. bizi karalamak adına, gizliliği devam eden soruşturmaya ait her sey art niyetli mudahalelerle basina yansitildi.."

14:39-Aziz Yıldırım "Kıbrıs'a kaçacağım yazıldı..Benim yaşadığım da öleceğim yer de burasıdır!

14:38-Aziz Yıldırım: "Emenike'nin para sayarken çekilen fotoğrafları nerede?

"Karabük başkanı transferin izinli olduğunu açıklamıştı.. şimdi Emenike'nin para sayarken görüntülerini yayınlamayanlar ahlaksızdır.."

Aziz Yıldırım: "Polis, tribünlere gelmek isteyen bazı taraftar gruplarını içeriye almıyor. Bu haklar engellenemez."

Aziz Yıldırım: "Kulüplerine sahip çıkan Fenerbahçelilere Polis biber gazı sıkmıştır."

Aziz Yıldırım: ''Medya kendisine verilen görevi bu süreçte yerine getirdi.''

14:34-Aziz Yıldırım: "Ben hastanedeyken, adres kısmına Metris yazdılar."

14:32-Ayağa kalkarak "Emniyette fotoğrafımı çekip gazeteye bastılar. (Habertürk Gazetesi'ni gösteriyor) Gereğini yapın. Bu benim namusumdur. O resim basan haber mudürü 'belden aşağı temiz degil'' dedi.."

Aziz Yıldırım: "Emniyet 6 Temmuz'da ortada iddianame dahi yokken resmen karar açıklamıştır."

14:31-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Camiası'na yargısız infaz yapılmaktadır."

14:30-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe'ye yaptığımız Tesisler, Fenerium, FBTV, Radyo, Dergi, Amatör Şubeler örgütse, ben kurdum ve lideriyim. Yıllarca her türlü spor suçuna göz yumanlar, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler üzerinden kendini aklamaya çalışmaktadır..""

14:29-"Çıkar amaçlı suç örgütü demek, mafya demektir.. kimse Fenerbahçe Başkanına, yöneticisine 'mafya' diyemez.."

Aziz Yıldırım: "Temmuz ayından beri cehennemi andıran süreçte gördüğüm muameleleri hiç hak etmedim."

14:27-Aziz Yıldırım Mahkeme heyeti'ne "Fenerbahçe; Değişim, Dönüşüm" adlı kitabı dağıttı ve tesislerimizi anlatmaya başladı.

Aziz Yıldırım: "Hiçbir tesise kendi adımı vermedim."

14:25-Aziz Yıldırım, başkanlığı döneminde Fenerbahçe'ye kazandırdığı tesisleri anlatıyor...

14:24-"Mahkeme ne karar verirse versin, ne şekilde yargılarsanız yargilayin, FB'yi ortadan kaldiramazsiniz.Sayın yargıçlar, Fenerbahçe'yi, Fenerbahceliliği ortadan kaldıramayacaksınız""

14:22-"22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum.. Asla şike gibi bir suça bulaşmadım.. poliste maruz kaldığım muameleyi hak etmedim..darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacaktır.."

14:19-Aziz Yıldırım "Aleyhimizde yapılan propaganda, kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak; bu temiz, vatansever, Atatürkçü yoldan çevirmek içindir! Bu saldırıların nedeni az önce anlattığımız cumhuriyet yillarinin kurulusundaki rolünden kaynaklanmaktadir. Fenerbahçe, kuruluş günlerinde olduğu gibi, bu yargılamadan da alnının akıyla çıkacaktır.. Fb'nin ilkeleri disinda davranista bulunmadik, bulunmayiz."

Aziz Yıldırım: "Fenerbahce Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'ne paralel gelişmiştir."

Aziz Yıldırım: "Bize saldırının temel nedeni kuruluş yıllarındaki felsefemizdir."

14:17-Aziz Yıldırım ''Ulu önderimiz Atatürk de Fenerbahçelidir'' dedi, Avukat Ali Rıza Dizdar lafa girdi ''Hayır Beşiktaşlıdır'' dedi.. Gülüşmeler oldu...Fb muzesindeki defterleri ve işgal yıllarında FB'yi anlatıyor.

Aziz Yıldırım, ''İşgal edilmiş ülkemizde işgalci İngiliz General Harrington'ın bile Fenerbahçe ile başa çıkamamıştır''

14:15-"Aziz Yıldırım'ın sahsi akibetinin onemi yoktur, FB camiasi, koca Çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir"

14:14-Aykut Kocaman, Volkan Demirel, İsmail Kartal salona girdi.

Aziz Yıldırım: "Basın, gazete satmak için ailemiz olduğunu düşünmeden yıpratıcı haberler yapıyor. "İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkin sevgilisi olmuştur.. Fenerbahçe, kuvayı milliye ruhunun temsilcisi oldu""

14:11-Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe artık sadece Spor Kulübü olarak kalmayacaktır."

14:10-Fenerbahçeli olmayı, herseyin uzerinde tutmam benim icin bir ERDEMDİR"

14:07-Aziz Yıldırım, Nazım Hikmet'ten bir şiir okudu: "düşmana inat bir gün fazla yaşamak."

14:06-Aziz Yıldırım: "Polis fezlekesiyle Fenerbahçe Kulübünden TFF savunma istiyorsa, o zaman bu dava sahış değil, Fenerbahçe davasıdır. Mujdelerim artik her sosyal, ulusal yönetsel konularda FB taraf olacaktır..."

14:05-Aziz Yıldırım: "Fenerbahce'nin puan kaybettiği maçlara ilişkin iddianamaye hicbirsey konmamıştır. Adalete inancimiz sarsılmıştır."

14:05-Aziz Yıldırım: "Savcı, Fenerbahçe'nin örgüt, amacının da Şampiyon olmak olduğunu iddia etmiştir."

14:04-Aziz Yıldırım: "Tarih yazanların yargılandığı bir davadayız. Savunmam hem kulübüm, hem şahsım içindir."

14:03-Yıldırım, "diğerleri değil benim anlattiklarim önemli, ben onların yaptiklarindan da sorumlu tutuluyorum," dedi.
Aziz Yıldırım: "25 milyon susuyorsa biz cezaevinden bir mesaj vermediğimiz içindir."

14:02-Aziz Yıldırım : "Galatasaray'ın şike yaptığını, Fenerbahçe'nin şike yapmadığını göstereceğim."
Aziz Yıldırım: "Şanlı tarihimizden dolayı burada yargılanıyoruz. Basın burada olanları doğru yazsın. 8 aydır neler yazdıklarını gördük."


14:02-Yıldırım "basın yalancı, dün hastalanmadim, gazete satmak icin bunu yaptılar dedi.

13:58-Aziz Yıldırım: "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Şanlı tarihimize ihanet etme iddiası ile yargılanıyoruz."

13:58-Cemil Turan'ın kızını içeri almıyorlar, kız dışarıda ağlıyor.

13:56-Aziz Yıldırım'ın İtirazıyla Fenerbahçe yönetimi tam kadro salonda...

13:51-Aziz Yıldırım'ın avukatları; "Dün Olgun Peker'e yaptığınız muameleyi kesinlikle istemiyoruz. Savunmamız bitene kadar konuşacağız."

13:50-Aziz Yıldırım sinevizyonla savunmaya başladı

13:48-Aziz Yıldırım'ın savunmasını yapacağı mahkeme salonuna giriş için büyük tartışmalar yaşanıyor. İçeriye kimse alınmıyor.

13:45-Mahkeme başkanı, basın için merdiven altına duruşmayı izlemek icin tv kurdurdu. Ancak ne çalışıyor, ne de oturacak yer var.

13:38- Mahkeme başkanı, Fenerbahçeli yöneticileri salonda istemediğini bildirdi. Buna karşılık Aziz Yıldırım "yargılanan Fenerbahçe, bunu yapamazsınız" dedi.

13:36-Aziz Yıldırım, duruşma salonuna geldi. Diğer sanıklar da, salondaki yerlerini aldı.

13:35-Mahkeme hakimi, salona barkovizyon kurdurdu!

13:29-Ali Koç, Koç Holding'in bugün yonetim kurulu olmasina rağmen toplantıyı bırakıp az önce mahkemeye geldi.

Flaş: Aziz Yıldırım, 13:30'da savunmaya başlayacağı belirtildi!

12:10- Duruşmaya ara verildi. Aradan sonra durusma son konuşan sanığın avukatıyla başlayacak.

11:53-Yıldırım savunmasına her an baslayabilir ama "savunmam kesilmesin perşembe başlayacağım" talebinde bulunması da gündemde.

11:43-HÜseyin KAmil ifade icin kÜrsÜde, Yıldırımın önündeki son sanık.
Mahkeme başkanı, Olgun Peker grubundaki son sanığın savunmasını alıyor... Öğle arası verilecek. Daha sonra Aziz Yıldırım'ın savunması başlayacak..

11:29-Abdullah Eker'in savunmasina gecildi.
Mahkeme başkanı büyük bir ihtimalle Aziz Yıldırım'ın savunmasını da alacak. Olgun Peker grubunun savunmaları bitiyor...

11:17-Sanık Abdullah Karakuş, ''Eşimden korktuğum için iddianamede geçen silahın kendime ait olmadığını soyledim'' dedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci ise ''Karından korkuyorsun ama kızlarla geziyorsun'' dedi.
Salonda yine kahkahalar yükseldi...

11:08-Şu anda Abdullah Karakuş'un savunmasına geçildi...Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya: "Tahliye durumu cuma günü belli olacak. Tahminim geç saatlerde sonucun belli olacağı."

11:02-Mahkeme başkanı "mümkün olursa bugün Aziz yıldırım'ın savunmasını alacağız" dedi.
Mahkeme başkanı Ekinci "Sıradaki sanıklarin ve avukatların savunma sürelerine göre belki bugün, A.Yıldırım'ın savunmasına da geçebiliriz" dedi.


10:42-Coşkun Çalık savunmasını bitirdi, avukatı sanunmaya geçti...

10:38 - Bugün Olgun Peker grubundan dört sanığın daha savunması ve sorgusu yapılacak. Yarın (Çarşamba) duruşma yok, bu durumda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunması kesin olarak perşembe sabahına kaldı...

10:31-Tutuklu sanık, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Elşioğlu'nun kızı Tuana Ekşioğlu ''Düşünsenize babamla aramda 7 metre var ama yanına her istediğimde gidemiyorum. Artik gerçekten dayanamıyorum." dedi.

10:25-Sanık Coşkun Çalık, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci'ye ''Beni siz tutukladınız, 'arkada çok sanık var' dediniz, fazla konuşturmadınız'' dedi.

Baskan Ekinci ise '' Biz o günden bu günleri, rahat konuşacağınız günleri görmüşüz'' cevabını verdi.

10:18-Mahkemede söz alan Ömer Ülkü'nün avukatı savunma yaptı ve ''Sadece telofon tapelerine bakılarak şike yapıldığını kabul etmek abartıdır'' dedi
Şu anda Çoşkun Çalık savunmasını yapmaya başladı...

-Başkan Ekinci, Aziz Yıldırım'ın savunması sırasında mahkemeye gazeteci alınmayacağını ancak Adilye koridoruna veya boş bir salona dev ekran koyarak savunmayı medya mensuplarına izletme imkanı tanınacağını belirtti...

-Çağlayan durusmasinda 2.gun 9:45 itibariyle başladı.

-Şu an tutuksuz sanıkların hangilerinin salonda oldugunun tespiti yapılıyor. Göksel Gümüşdağ da salonda.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDEN FOTOĞRAFLAR-TIKLAYIN


İŞTE O MAÇIN KISA VİDEOSU-TIKLAYIN



İŞTE NAZIM HİKMET'İN O ŞİİRİ-TIKLAYIN

FOTOSPOR