Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Metris Cezaevi’ne giderek Serdar  Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet  Ateş ve Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım’la, Cemil Turan’ı ziyaret etti.

Aziz Yıldırım’la yaptığı konuşmadan bahseden Yalçın Karadeniz, “Aziz bey, bir an önce ‘konuyla ilgili mahkemeler kurulsun, bir an önce aklanalım’ diyor. ‘Hadi artık çıkıyorsunuz’ deseler, buna razı olmayacak bir tutum içerisinde. Yani ben mahkemeye çıkacağım aklanacağım. Hiçbir yanlış yapmadım. Eskişehir’de yaptığım ziyaretler bile yanlış yorumlanmış. Teknik direktör odasına girip, bize karşı bu takımla oynamayın dediği şeklinde yer alan iddialardan rahatsızım. Bunlarla hiç alâkam yok. Herkes kendine göre yorum yapıyor’ diyor. Ayrıca soruşturma sürecinde uğradığı muameleden biraz rahatsız. Herkesin tanıdığı bir isim tutuklu olarak yargılansa yurtdışına kaçmaya tevessül eder mi? Yaptığımız konuşmada bunu anlatmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

BİZ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK KADAR TEMİZİZ” DİYORLAR

Karadeniz,  Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, eski yönetici Serdal  Adalı ve kulüp çalışanı Ahmet  Ateş ile ilgili olarak da, “Moral olarak toparlandıklarını gördüm. Kendilerinden dolayı kulüplerinin zarar görmesinden endişe ediyorlar. İlk gün ne söylemişler ise yine aynı şeyi söylüyorlar.  Beşiktaşlı arkadaşlarımız, ‘Biz sütten çıkmış ak kaşık kadar temiziz’ diyorlar” dedi.

HAVUTÇU TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ BIRAKMAYACAK

Tutukluluklara yapılan itirazların reddedilmesinin kendisi için şaşırtıcı olduğunu belirten Karadeniz, “Serbest bırakılmadıkları için hayal kırıklığı içerisinde olduklarını söylediler. Tayfur Havutçu elbette ki üzüntülü; ancak hiçbir surette ‘bundan sonra antrenörlük yapmayacağım’ demiyor. Bir suçluluk duygusu içerisinde değil ki bundan sonra antrenörlük yapmasın. Umarım çıkınca takımın başında olacaktır. Bana bırakacağına dair ne bir imada bulundu ne de bu konuyla ilgili bir şey söyledi. Ayrıca biz de kendisinin teknik direktörlüğü bırakmasına rıza göstermeyiz” diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖRÜN TRANSFER İSTEMESİ SUÇ MU?

Yönetimin teknik direktör arayışının doğal olduğunu belirten Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, “Bu, Tayfur Havutçu’nun çıkması durumunda görevine dönmeyecek anlamına gelmiyor. Kendisi fazla iddialı konuşmaz. Her zamanki beyefendiliği içerisinde durumu değerlendiriyor. Teknik direktör olarak takımın eksik olan yerlerine takviye yapılmasını istemenin suç olduğu nerede görülmüş demek istiyor. ‘Futbolcularla karşı karşıya görüşmem söz konusu değil’ diyor. Ayrıca bu futbolcular (İ.Akın, İskender) benim listemde vardı, benden önceki teknik direktörlerin de listesinde vardı’ diyor.


ADALI, DEMİRÖREN HAKKINDA İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ KONUŞMADI

Asbaşkan Serdar  Adalı’nın kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e kızgın olduğu iddiası ile ilgili olarak ise Karadeniz, “Serdar  Adalı, başkana kırgın olduğu yönünde bir şey söylemedi. Yönetimde tekrar yer almayacağım. Başkan Demirören arkamda durmadı’ demedi. Elbette içeride olan insanların belli hassasiyetleri olabilir; ama kırgınım, yönetimde yer almayacağım’ demedi” şeklinde konuştu.


TAYFUR HAVUTÇU FENERBAHÇE FORMASI GİYER Mİ?

Yalçın Karadeniz, “ Aziz Yıldırım’ın avukatı Faik Işık’ın ‘Cemil Turan, Tayfur Havutçu cezaevinden Fenerbahçe formasıyla çıkar’ diyor şeklindeki ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise “Kendi görüşüdür. Yorum yapmaya gerek yok. Tayfur Havutçu orada da oynadı.  Beşiktaş’ta da oyandı. Bunlar yadırganmaz. Hepsi bizim kulüplerimiz. Bu konuya formalarımızı bir kenara asarak bakmak gerekir. Hiç kimse ‘içeride olanın ne hali varsa görsün’ diye bakmamalı” dedi.



gazeteport