Hopa protestocularına ‘çevreyi kirlettin’ cezası

LEVENT GENCELLİ/Cumhuriyet

BURSA - Bursada Adliye Sarayı önünde Hopa davasına destek vermek için saç kesme eylemi yapan Uludağ Üniversitesinden 4 öğrenciye merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, kesilen saçları adliye önüne bırakarak çevreyi kirlettikleri gerekcesiyle 26şar TL çevreyi kirletme cezası verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Artvinin Hopa ilçesinde 31 Mayıstaki mitinginde çıkan olaylar ve öğretmen Metin Lokumcunun yaşamını yitirmesini protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğduya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin, tanınmamak için saçlarını kestirdikleri iddiasıyla tutuklanması üzerine 8 Aralıkta Bursa Öğrenci Kollektifleri üyesi 15 üniversite öğrencisi Bursa Adliyesi önünde saçlarını kestirdi.

Belediye görevlileri, eyleme katılan öğrencilerden telefonla ulaştıkları öğrencilere çevreyi kirlettiklerigerekçesiyle 26 TL ceza verildiğini bildirerek, cezanın tebligatını almaları için belediyeye çağrıldı. Öğrencilerden Nergiz Şişek, Biz bu cezaları ödemeyeceğiz. Çok komik bir ceza dedi. Öğrenciler, bugün saat 10.00’da yeniden saçlarını kestirecek.