MANİSA

"Gazi Çocuklarıyla Çanakkale'ye Gezi" programı kapsamında Azerbaycanlı gazi çocukları Manisa'ya geldi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği ile Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği iş birliğiyle 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program çerçevesinde Çanakkale gezisine katılan 25 gazi çocuğu Manisa'nın tarihi ve turistik mekanları ziyaret etti. Gazi çocukları, Yunusemre ilçesindeki Obasya Kırsal Konaklama Tesisi'nde düzenlenen "İki Devlet Bir Millet" programına katıldılar.

Programda konuşma yapan Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı İrade Abbasova, topraklarıyla gurur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Çanakkale’de koyun koyuna uyuyan dedelerimiz var. Bakü’de koyun koyuna uyuyan şehit dedelerimiz var. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi. Karabağ’da şehit olan Türkiye Türkmenlerinin ruhu var. Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecinde binlerce Azerbaycan gencinin, Türkiye büyükelçiliğine bir müracaatı oldu. Biz Türkiye’nin yanındayız. Türkiye istediği an Türkiye’nin savaşına katılabiliriz. Biz geceleri, sabaha kadar Türkiye elçiliğinin önünde geçirdik. Elimizden gelen destek bu oldu."

Programa ev sahipliği yapan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen de Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerini hiçbir zaman hiç kimsenin koparmaya gücünün yetemediğini belirtti.

Muhabir: Zekeriya Güneş

Kaynak: AA