ANKARA

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını kınayarak, Ermenistan'ı ateşkese uymaya ve çatışmalara ortak an önceki akıbet vermeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan meydana getirilen mukayyet açıklamada, Ermenistan çeşidinden cemaziyelevvel tün dek hattında Azerbaycan'a yönelik kendisine başlatılan futbolcu ateşleri ve sivil polis polis halkı da etkileyen saldırıların 'kınandığı' belirtildi.

'Şehit bulunan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise aceleci şifalar diliyoruz. Ermenistan'ı ateşkese uymaya ve çatışmalara biran önceki akıbet vermeye çağırma ediyoruz' ifadesine arsa sunulan açıklamada, Ermenistan'ın kısaca çeyrek asırdır Azerbaycan'ın topraklarının beşte birtanesini obstrüksiyon altında tuttuğu hatırlatıldı.

'Söz konusu obstrüksiyon sona ermediği ve Ermenistan agresif tutumundan vazgeçmediği müddetçe benzeşim çatışmaların yaşanmaya bitmeme ika riski maatteessüf mevcuttur. Bu çerçevede, Ermenistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgilendiren kararlarını da cezaevi önüne alarak barışçı yollardan işgale ortak an önceki akıbet vermesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz' ifadelerine arsa sunulan açıklamada, Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü düşüncesince açılan AGİT Minsk Grubu'nun ortak üyesi bulunan Türkiye'nin, ihtilafa Azerbaycan'ın arsa bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adaletli ve kalımlı ortak hal bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdüreceği vurgulandı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov'u arayarak, çatışmalarda martir sakıt Azerbaycan askerleri düşüncesince taziyet dileğinde bulunmuş olduğu da kaydedildi.

Muhabir Sinan Polat

Kaynak: AA