Gizli tanık 'Bulut'un ifadesine göre, Durak, FETÖ'nün kumpası sonucu görevinden alındı.
Çatı iddianamesinde sayfalarca yer tutan gizli tanık ifadelerinde, geçmişte yaşanan bazı olaylarla ilgili ilginç detaylar da yer buldu. Bunlardan biri de gizle tanık 'Bulut'un ifadeleri. 5 sayfalık ifadede ortaokul yıllarında cemaate katıldığını söyleyen ve cemaat içerisinde zamanla yükseldiğini anlatan gizli tanık, 2009-2011 yılları arasında Akdeniz hayalet yapı sorumlusu olarak operasyonel faaliyetlere katıldığını belirtti.

OPERASYON OSMAN HİLMİ ÖZDİL TARAFINDAN BAŞLATILDI

Bu operasyonlardan birinin de Adana Büyükşehir Belediyesini ele geçirmek olduğunu ileri süren Bulut, operasyonun FETÖ'nün emniyet imamı olduğu iddia edilen ve 'Kozanlı Ömer' olarak tanınan Osman Hilmi Özdil tarafından başlatıldığını belirterek, "Adana sanayi bölgesi olduğundan arazi, ruhsat, imar onaylarından hizmete kalıcı gelir sağlanması amaçlanıyordu. Aytaç Durak'ı büyükşehir belediye başkanlığından uzaklaştırmak için, Osman Hilmi Özdil, Kemal Elibal, Hüseyin Nuri Çomu ile birlikte gizli toplantıda karar alındı. Önce algı operasyonu başlatıldı. Aytaç Durak için, Başbakan'a ihanet ettiği yazılıp söylendi, organize suç örgütü ve ihaleye fesat karıştırma bahanesi ile dinlenip imar projelerinde rüşvet aldığına dair ses kaydı çıkartıldı. Büyükşehir belediyesinde kargaşa yaratılıp cemaat nemalandı. Bu süreçte Mustafa Tuncel cemaat saflarına katıldı. Belediye başkanı yalnızlaştırılıp, birbirlerine düşükleri yönünde ulusal basında haberler yaptırıldı" şeklinde ifade verdi.

2 MİLYAR DOLARA YAKIN HİMMET TOPLANDI

Gizli tanık Bulut ifadesinde, Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından büyükşehir belediyesine vekaleten getirilen kişinin cemaatle ters düştüğü için idare mahkemesine itiraz edildiğini anlatarak, "İdare mahkemesindeki cemaat hakimleri işlemi iptal etti. Bu defa Zihni Aldırmaz cemaat tarafından yönetilmeye yatkın bir kişilik olduğu için vekil seçildi. Emniyet yardımı ile ileride kullanılacak şantaj ve tehdit malzemesi toplandı. Cemaate yakın kişiler belediyede görevlendirildi. Himmet verecek müteahhitlere ihaleler verilip himmete bağlandı. İmar değişiklikleri ve yoğunluk artışlarından şahıslara menfaat sağlandı, buradan himmet toplanarak cemaate aktarıldı. Himmet kasası Mustafa Hakan Aslan'dı. Toplanan paralar iş adamları üzerinden banka kasalarında saklandı. İki milyar dolara yakın himmet temin edildi" iddialarında bulundu.

MUSTAFA TUNCEL'E DE KUMPAS KURULDU

Gizli tanık Bulut, Aytaç Durak'a vekalet eden Mustafa Tuncel ve çevresine de 2011 yılında operasyon yapıldığını anlatarak, "Cemaatle bağlantılı bir savcının talimatları eksiksiz uygulayıp cemaate yakın hakim tarafından da tutuklandı" şeklinde ifade verdi.

5 kez üst üste Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Aytaç Durak, hakkındaki “yolsuzluk” iddiaları nedeniyle açılan soruşturmalar nedeniyle 2010 yılında dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın onayıyla görevden uzaklaştırılmıştı. Durak'ı bu süreçte, başkanlığı döneminde vekilliğini yapan Mustafa Tuncel de suçlamış ve bu tartışmalar kamuoyunda geniş yer almıştı.

Kaynak: DHA