Şırnak'ın 14 Aralık'tan itibaren sokağa çıkma yasağı konulan Cizre İlçesi'nde, güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonların sona ermesinin ardından, ilçede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Güvenlik nedeniyle daha önce ilçeyi terkeden vatandaşlar evlerine dönmeye çalışıyor. İlçe girişinde kurulan polis noktalarında, gelen vatandaşlara polisin güvenlik gerekçesiyle izin vermediği belirtildi. İzin verilmeyen vatandaşlardan bazıları geri dönerken, bazıları da tepelerden ve arazilerden, Dicle Nehri üzerindeki köprünün altından ilçeye girmeye çalıştı. Bu arada polis, güvenli olmadığı ve halen çatışmaların zaman zaman devam ettiği Yafes Mahallesi girişini tel örgülerle kapattı.

Diyarbakır, Batman, Siirt ve Van'dan gelen çok sayıdaki çöp ve temizlik araçları ve iş makineleri, Yafes, Nur, Cudi ve Sur Mahalleleri'nde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan yasak olmasına rağmen, özellikle Nusaybin Caddesi başta olmak üzere ilçenin değişik noktalarında sokağa çıkan onlarca kişi gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü polis karakolunda, kişi başına 219'er lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakılıyor.

Kaynak: DHA