Yaklaşık 1.5 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, geçen 6 Eylül'de Dağlıca- Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duydu ve şehitler anısına Sandıklı Kaplıcaları'ndan görülebilen Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına 220 metrekare genişliğinde çakıl taşları ile Türk bayrağı yaptı.

İKİNCİ BAYRAĞIN BOYASI KALDI

Yaptığı çalışmayla takdir toplayan Turan Kaplan, ilk bayrağın yaklaşık 300 metre altına bu kez 217 metrekare alana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ikinci bir bayrak yapmak için çalışma başlattı. Turan Kaplan'ın yaklaşık 1.5 aylık çalışmasının ardından büyük oranda tamamladığı bayrağın sadece boya işi kaldı. İkinci bayrağını 21 Nisan'da açılışı için hazırlayan Turan Kaplan, bu kez aynı yamaçta, ilk bayrağın yaklaşık 500 metre üst kısmına üçüncü bir bayrak için çalışmalara başladı.

'19 MAYIS'A YETİŞTİRMEK İSTİYORUM'

Turan Kaplan, 1064 metrekare alana yine çakıl taşlarıyla yapmayı planladığı üçüncü Türk bayrağını 19 Mayıs'a yetiştirmek istediğini belirtirken, bu bayrağın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı davet edeceğini söyledi. Turan Kaplan, şöyle dedi:

'Şu an çakıl taşları ile üçüncü bayrağı yapıyorum. İlk bayrağımı Dağlıca şehitlerimize ve devriye gezerken şehit düşen polislerimize armağan ettim. Sonra bir bayrak daha yaptım. Bu bayrağın boyama işlemini tamamlayarak 21 Nisan günü açılışını yaparak tüm öğrencilere armağan edeceğim. Yapmaya başladığım üçüncü bayrağın da 1064 metrekare olmasını planlıyorum. Bunu da Allah nasip ederse 19 Mayıs'a yetiştirmek istiyorum. Bu bayrağın açılışında cumhurbaşkanımı, başbakanımı, genelkurmay başkanımı davet edeceğim. İnşallah gelirler beni memnun ederler. Bu bayrak da Türkiye Cumhuriyeti halkına bir armağandır.'

Kaynak: DHA