Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin 'özel statülü kontratlı personel' adına istihdam edilecek bulunmasına ilişkin, 'Çalışanlarımız ne finansal haklarla çalışıyorsa ayrımsız finansal haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine ehemmiyetli ortak proses henüz var. 1 Kasım 2015'ten ilk çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya bitmeme ediyor olacaklar' dedi.

Ziyaret ve araştırmalarda mevcut olmak neredeyse geldiği Tekirdağ'da Valiliği görüşme fail Soylu, Vali Vekili Ahmet Büyükçelik çeşidinden karşılandı. Bakan Soylu, Valilik onur Defteri'ni imzaladı.

Ziyaretin arkası sıra gazetecilere izah karşıcı Soylu, şunları kaydetti:

'Çalışma yaşamı içinde bulunanlar 4/A statüsünde olacak. Çalışanlarımız ne finansal haklarla çalışıyorsa ayrımsız finansal haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine ehemmiyetli ortak proses henüz var. 1 Kasım 2015'ten ilk çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya bitmeme ediyor olacaklar. İş durumunda 12 ay şu demek oluyor ki endamsız müddette değil, 12 maaş ortak emek vermek biçimi şeklinde, zat emek vermek hayatlarını bitmeme ettiriyor olacak. Kamuda istihdama müteveccih ortak imtihan olacak. Bu konudaki detayları, değerlendirmeleri gelecek günlerde açıklayacağız. Her kamuda istihdam edilen kabil asayiş soruşturmaları esasi olacak. Burada kamuya tahsil edilen rastgele vatandaşımız kabil kamuda istihdam edilme şartlarına makul olacaklar. Bu mevzuda taahhütlerimizi adına getirmiş olacağız. Kamuda faklı ortak sistemi başlatmış olacağız. Maliye Bakanlığımız ve bizim bakanlığımız ile öbür kâffesi bakanlıklarımızla baş başa icraat bitmeme etmektedir. Kanun TBMM'ye atıf edildiğinde ermiş milletimizle de bunları paylaşacağız. Bu mevzuda nice değerlendirmeler yapılıyor. Dönem çevrim söyleyeceklerimiz olacaktır.'

Soylu, ortak gazetecinin '4/C'lilerle ilgilendiren ortak emek vermek olacak mı?' sorusuna, 'Diğer statülerle ilgilendiren çalışmalarımız bitmeme etmektedir. 4/C'lilerle ilgilendiren görevli sendikalarımız ile ağır ortak biçimde sürdürüyoruz. Geçen çağ de Kamu Personeli Danışma Kurulumuzu gerçekleştirdik. Bu değerlendirmeleri zat içimizde de metin ortak halde yaptık. Çalışmalarımız bitmeme ediyor. Türkiye 14 senedir bugünkü başarısını ve performansının ortaya koymuş bulunduğu kararı maliye disiplinine borçludur. Biz ortak sağlık ve harcama hesabı yapmakla mükellefiz' halinde karşılık verdi.

Kaynak: AA