ANTALYA-Süleyman Elçin

Antalya'da tek başına yaşadığı evinden Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce alınıp huzurevine yerleştirilen 74 yaşındaki Ayhan Demirkol'un bakımını, yaptırdığı meslek lisesinin kız öğrencileri üstlendi.

Eşi Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol'un 14 yıl önce ölümüyle hayatı sarsılan Ayhan Demirkol, çocuğu olmadığı için tek başına kaldı. Eğitimsiz kız kalmamasını hayal eden Demirkol, bunun için mal varlığının tamamını bir "kız lisesi yapılsın" diye Antalya Valiliğine bağışladı.

Demirkol çifti adına, Kepez ilçesi Habipler Mahallesi'nde 24 derslikli Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı.

Okulun eğitime açılmasından yıllar sonra Kışla Mahallesi'nde bulunan ve eşinin muayenehane olarak da kullandığı evinde yalnız yaşayan Ayhan Demirkol, kişisel bakımını yapamaz hale geldi.

Bir komşusunun Alo 183 sosyal destek hattına Ayhan Demirkol'un zor durumda olduğunu ihbar etmesi üzerine Antalya Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Eşref Edip Ekmen çalışma başlattı.

Ekmen, daha önce kendisinin de müdür yardımcılığı görevini üstlendiği okulu yaptıran kişi olduğunu farkettiği Demirkol'u Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevine yerleştirdi.

Kızları bakımını yapacak, saçlarını kesecek

Demirkol, huzurevine yerleştirilmeden önce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde yaptırdığı okula götürüldü.

Okulun girişinde öğrencilerin karşıladığı Demirkol, duygu dolu anlar yaşadı.

Demirkol, eşinin ve kendisinin fotoğrafları ile hayat hikayelerinin bulunduğu tabelanın önünde öğrencilerin karnelerini verip sevinçlerine ortak oldu.

Okul müdürü Kıymet Demir'in "Bakımınızı staj için huzurevine gelecek hasta ve yaşlılık bölümünde okuyan kızların yapacak. Saçlarınızı okulun güzellik ve saç bakım hizmetleri bölümünde okuyan öğrenciler kesecek. Yiyeceklerinizi ise okulun yiyecek-içecek hizmetleri bölümündeki çocuklarınız hazırlayacak. Kızlarınız hep yanınızda olacak." sözleri Demirkol'u mutlu etti.

Demirkol, okulu gezdikten sonra huzurevine yerleştirildi.

"Onlarla gurur duyuyorum"

Ayhan Demirkol, mutlu bir gün geçirdiğini söyledi.

Eşi öldükten sonra yalnız bir hayat sürdüğünü anlatan Demirkol, "Hiç çocuğum olmadı ama şimdi bin 100 kızım var. Özellikle kız lisesi yapılması, kızların eğitim görmesi için bu okulu bağışlamıştım. Şimdi kızlarım beni hiç yalnız bırakmayacak. Onlarla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA