Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Sergisi, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde açıldı. CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar ile çok sayıda davetli açılışa katıldı. Konuşma yapan Başkan Gürün, 'İlimizde bu güzel ve özel serginin altıncısını düzenliyoruz. Aydın Doğan Vakfı, bütün dünyadan çok farklı karikatürist arkadaşların eserlerini topluyor. Toplanan eserleri büyük bir jüri değerlendiriyor. Karikatüristlerimiz, kalemleriyle topluma çok önemli mesajlar veriyorlar. Karikatür sanatı farklı düşünce ve inançlara açık bir toplum anlayışını desteklemesi, demokrasilerin gücünü oluşturan ifade özgürlüğünün, bilgi ve fikirlerin etkin biçimde paylaşıldığı bir ortam oluşturması açısından önemlidir' dedi.

Konuşmanın ardından Aydın Doğan Vakfı Koordinatörü İlhan Artar, Gürün'e 32'nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na katılan eserlerin yer aldığı karikatür kitabı verdi.

2 MAYIS'A KADAR AÇIK KALACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 32'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 110 eserin yer aldığı sergi, 2 Mayıs tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak.

ÖDÜLLÜ ESERLER DE VAR

Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlenen ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 32'ncisine 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2 bin 289 karikatür ile katıldı. Yarışmada birinciliği Agim Sulaj (Arnavutluk), ikinciliği Mohsen Nouri Najafi (İran), üçüncülüğü deJalal Pirmarzabad (İran) elde etti. Seçici Kurul yarışmada Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan) ve Mikhail Zlatkovsky'i (Rusya) Başarı Ödülü'ne değer gördü.

Kaynak: DHA