AYDIN


Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalanan terör örgütü PKK/YPG üyesi 3 kişi ile yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldığı ileri sürülen 2 kişi, tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kuşadası ilçesinde gözaltına alınan PKK üyesi M.S ve S.T, YPG üyesi Suriye uyruklu A.H ve N.M ile yasa dışı geçişi organize ettikleri ileri sürülen H.Y ve N.İ'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen S.T, A.H, N.M, H.Y ve N.İ, Kuşadası Adliyesine sevk edilirken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında arandığı bildirilen M.S. ise İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen terör örgütü üyeleri S.T, A.H, N.M ile yasa dışı geçiş organizatörleri H.Y, N.İ tutuklandı.

Aydın Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 4 Aralık'ta, Kuşadası ilçesine gelen terör örgütü üyelerinin yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek istediğini tespit ederek operasyon düzenlemiş, durdurulan otomobildeki 4'ü terör örgütü üyesi 6 kişiyi gözaltına almıştı.

Muhabir: İbrahim Uzun


Kaynak: AA