Avukatlık Kanunda değişiklik yapılması yönünde Adalet Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını biliyoruz. Yargı erkinin en önemli unsuru olan savunmayı temsil eden avukatların sorunlarının çözümü ve avukatlık mesleğinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için yasanın değişimi sürecinde meslektaşlarımızın daha etkin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle gerek yasa taslağı gerekse parlamentodaki kanunlaşma sürecinde meslektaşlarımızın görüşlerinin ilgili kurumlara aktırılması için kapsamlı bir çalışma yapmayı kendi aramızda konuşmaya başladık. Bu düşüncemizi başkaca meslektaşlarımıza açtığımızda meslektaşlarımız tarafından konuya yoğun ilgi gösterildi.


Bu çalışmanın ilk gününde halkın, yargı bürokrasisinin ve avukatların avukatlık mesleği algısını konuşacağız. İkinci gününde avukatların meslek icrasında karşılaştığı yargısal ve idari zorlukları konuşacağız. Üçüncü gün avukatlık mesleğinin faaliyet alanlarının genişletilmesini başkaca ülkelerle mukayeseli olarak konuşacağız, dördüncü gün hukuk eğitimini ve staj sürecini, son gün de baro yapılanması, seçim sistemi, TBB’nin konumunu, meslek etiği ve ceza ve disiplin soruşturmalarını konuşacağız.


Çalışmamıza konuşmacı ve müzakereci olarak bilgi,  deneyim ve düşünceleriyle katkı sağlayacağına inandığımız çok sayıda yargı mensubu, akademisyen, milletvekili, baro başkanı, avukat, stajyer avukat ve öğrenci katılacak ve katkı sağlayacak. Çalışmamızda, sunumlar kadar, müzakereler de önem taşıyor, bu yüzden müzakere süresini oldukça uzun tuttuk. Çalışmamızın avukatlık kanunu yapım aşamasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Saygılarımla,


Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı

Av. Fikret DURAN

0.533.7681371

 
Program içeriğine afişten ulaşabilirsiniz. 

AFİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.