Afyonkarahisar’da yaşanan seri cinayet sıcaklığını korurken bir yıl içinde Afyonkarahisarlı 3 avukatın hayatını kaybetmesi avukatları tedirgin etmeye başladı. İki kişiyi vurduktan sonra Av. Hüseyin Burhan Hayran’ının çalışma ofisinde vurularak hayatını kaybetti. Bu gün toprağa verilen Hayran’ın arkasından Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, “Şok içindeyiz. Ağabeyimiz Hüseyin Burhan Hayran’ın cinayete kurban gitmesi avukatlık mesleğinin artık günümüzde ne kadar riskli ve tehlikeli bir hale geldiğini görüyoruz. Hepimiz benzer olayların yaşanmasından korkuyoruz. Ülke genelinde tüm meslektaşlarımızın güvenliklerinin arttırılması gerekli”

 

Büyükmeriç zor kurtuldu

Avukat Hayran’ın hayatını kaybetmesinden sonra gözler 7 ay önce evinde bıçaklı saldıra uğrayan genç avukat Ersan Tolga Büyükmeriç, çıkan arbedede ağır yaralanmış ve saldırgan hayatını kaybetmişti. O olayı baro başkanı şöyle anlatmıştı, “Hunharca yapılan, gözü dönmüş psikopat bir caninin sebep olduğu saldırıda meslektaşımızın karaciğerinin parçalandığını, akciğerinin delindiğini, el ve ayaklarının bıçakla parçalandığını ve tendonlarının kopartıldığını öğrendik. Meslektaşımız canını zor kurtardı” demişti.

 

Asansöre sıkışan avukat öldü

Afyonkarahisar’da muayene için gittiği özel hastanede asansöre sıkışarak hayatını kaybeden avukat 57 yaşındaki Pembe Serap Taşpınar’ın hayatını kaybetmesi Afyonkarahisar’da avukatları çok üzmüştü. Özel Park Hastaneye giden avukat Pembe Serap Taşpınar, sedye asansörüne bindi. Bu sırada hareket etmeye başlayan asansör ile duvar arasında sıkışan Taşpınar kurtulmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Taşpınar hayatını kaybetmişti. (Afyonhaber)

İŞTE CİNAYETLERİN NEDENİ!..
Yakalanan cinayet zanlısının Emniyette verdiği ilk ifadede cinayetleri, tazminat davası nedeniyle açılan icra davaları nedeniyle işlediğini itiraf ettiği ...

Yakalanan cinayet zanlısının Emniyette verdiği ilk ifadede cinayetleri, tazminat davası nedeniyle açılan icra davaları nedeniyle işlediğini itiraf ettiği bildirildi.

 

ZANLI CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Afyonkarahisar’da Avukat Burhan Hayran, İscehisar Belediye Başkan Vekili ve babasının öldürülmesi olaylarına karıştığı ileri sürülen cinayet zanlısı yakalandı. Zanlının cinayetleri tazminat davası ve arkasından gelen icra takibi nedeniyle işlediğini itiraf ettiği iddia ediliyor.

 

İDDİALARA GÖRE OLAYIN GEÇMİŞİ…

İscehisar ilçesinde 10 yıl önce fırıncılık yapan ve iki komşu olan Bayram Aslan ile Mustafa Aşkın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada Mustafa Aşkın’ın kardeşi Harun Aşkın bıçakla saldıran Bayram Aslan, işçilerin araya girmesiyle bir fırın işçisinin bıçaklanarak ölümüne neden oldu. Olay sonra cezaevine giren Harun Aslan, uzun süre yatığı hapishaneden çıktı. Cinayetin ardından işçileri olması nedeniyle ölen işçinin ailesine avukat tutup haklarını aramalarını sağlayan Seydi Aşkın ile babası Mustafa Aşkın, Afyonkarahisar’da Avukatlık yapan Hüseyin Burhan Hayran ile anlaştı. Ölen kişinin ailesinin avukatlığını üstlenen Av. Hayran, açtığı tazminat davalarını kazandı. Davaların kazanılmasının ardından Aslan ailesi faiziyle birlikte 200 bin TL’yi bulan tazminatları ödeyemedi. Bunun üzerine Avukat Hüseyin Burhan Hayran, icra takibi başlattı. Tüm mal varlıklarına icra gelen Aslan ailesi, olayların gelişmesinden Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın’ı sorumlu tuttu.

 

ZANLI İLK ÖNCE BELEDİYE’YE GİTMİŞ

Bugün Belediye Başkanlığına giden Bayram Aslan, belediye Başkanlığı’na vekaleten bakan Seydi Aşkın ile tartıştı…

 

CİNAYET OLAYI NASIL İŞLENDİ?..

Tartışmada yanında bulunan silahını ateşleyen Bayram Aslan, Seydi Aşkın’ı makamında öldürdü. Olayda bir kişinin de yaralandığı, Afyonkarahisar Devlet hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

 

SONRA FIRINA GİTTİ

Belediyeden ayrılan Aslan, fırına giderek burada bulunan Mustafa Aşkın’ı da silahla vurarak öldürdü.

 

SONRA AFYONKARAHİSAR MERKEZ’E GELEREK AVUKATIN BÜROSUNU BASTI

Olay sonrası Aşkın ailesinin avukatlığını yapan Avukat Hüseyin Burhan Hayran’ın Afyonkarahisar’daki çalışma ofisine gelen Aslan, Avukatı da aynı silahla öldürdü.

 

GEBECELER’DE YAKALANDI

Cinayetler sonrası firar eden Bayram Aslan, İscehisar yolu üzerinde bulunan Gebeceler beldesi yakınlarında Emniyet Güçlerince yakalandı.