Avukatlardan Taksim'de büyük yürüyüş!


ÇHD davasından bir gün önce "Savunma yargılanamaz" pankartı arkasında eylem yapan yüzlerce avukatın önünü İstiklal Caddesi'nde polis kesti. Avukatlar "polis simit sat, onurlu yaşa" sloganıyla AKP'yi protesto etti.

Güncelleme: 20:20

Ümit Kocasakal'ın açıklamasının ardından eylem sona erdi ancak çok sayıda avukat bekleyişini sürdürüyor. "Savunmaya değil çetelere barikat" sloganları atılıyor.


Güncelleme: 19:45

Polis, avukatların Taksim'e yürümesine izin vermiyor. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal açıklama yapıyor: "Bize bu güzergahın yürüyüşe kapatıldığı söylendi. Bu suçtur. Yürüyüş yapma hakkımız engelleniyor. Hukuken bunun da hesabını soracağız"


Güncelleme: 19:40

Avukatların polis barikatları karşısında kararlı bekleyişi sürüyor. Bazı milletvekillerinin polis barikatının kaldırılmasını söylemek için İstanbul Valisi'ni aradığı, ancak Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun telefonunu açmadığı ifade ediliyor.

photo_9.jpg


ÇHD'li avukatların ilk duruşması öncesinde İstanbul Barosu’nun çağrısıyla toplanan yüzlerce avukat, İstiklal Caddesi'nde cübbeleriyle yürüyüşe geçti. İstanbul Barosu önünden yoğun katılımla başlayan yürüyüş Taksim Meydanı’nda doğru sürdü.

Polis Galatasaray Lisesi önünde barikat kurdu. İstiklal Caddesi’nin paralelindeki sokaklarda da çevik kuvvet polisleri bekliyor.

Baro Başkanı Ümit Kocasakal:Bu kadar avukata saldıracaksanız buyurun saldırın.

Ayrıntılar gelecek...

avkat1.jpg

avkat2.jpg


solhaber