İSTANBUL (İHA) - Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyeleri, İstanbul Adliyesi'nde Soma'daki maden faciasının soruşturulması için suç duyurusunda bulundu.
Soma’daki maden faciası ile ilgili Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Avukatlar, adliye önünde basın açıklaması yaparak maden kazasının soruşturulması ve sorumluların ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde toplanan grup "Roboski’den Soma’ya hesap sormaya’’ pankartını açarak sloganlar attı. Ardından grup adına Özgürlükçü Hukukçular Derneği başkanı avukat Fırat Epözdemir basın açıklaması yaptı.
Soma'daki maden faciasının üstünün örtülmeye çalışıldığını söyleyen avukat Epözdemir, "Soma’da yaşanan katliamın ardından 300 yakın emekçi hayatını kaybetti. Bu sayının daha da yükselmesi bekleniyor. Bizler öncelikle hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Özgürlükçü Hukukçular Derneği olarak Soma’da yaşanan katliamdan sonra üyelerimizi gönderip yerinde tespitler yaptırdık. Bu tespitleri önümüzdeki hafta geniş bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu soruşturmanın üstünü asla kapatamayacaksınız. Biz bu soruşturmanın ilerlemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla Soma’ya gönderilmek üzere hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, "Belirsiz sayıda insanın katledilmesi hususunda sorumluların cezalandırılması, için tüm delillerin toplaması, mevcut delillerin karartılmasının önlemesi, adı geçen şüphelilerin ve tespit edilecek diğer tüm şüphelilerin derhal gözaltına alınarak tutuklanmalarının talep edilmesi ve tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmaları için kamu davası açılması hususunda ihbarımızdır’’ denildi.
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.