“KCK İstanbul Ana Davası”nın 1 Ekim 2012’deki duruşmasında müvekkilinin savunma hakkının engellenmesine itiraz eden Ercan Kanar’ın jandarma zoruyla salondan çıkartılmasına tepki gösteren dört avukat hakkında “görevi yaptırmamak için direndikleri” iddiasıyla dava açıldı. Avukatlar, Sinan Zincir, Tamer Doğan, Baran Doğan, Hüseyin Boğatekin için 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada söz almak isteyen tutuklulardan Arslan İşçioğlu, ana dilde savunma hakkının tanınması ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattıkları açlık grevine değinince mahkeme heyeti, İşçioğlu’nun elindeki mikrofonun alınmasını ve salondan çıkartılmasını istedi. Av. Ercan Kanar, mahkemenin bu tavrına itiraz ederek, müvekkilinin savunma hakkının engellediğini söyledi.
 
FİZİKİ ŞİDDET UYGULANDI
Ancak itiraza aldırış etmeyen Mahkeme Başkanı Ali Alçık, “Mahkemenin huzurunu bozduğu ve disiplinsizlik yaptığı” iddiasıyla İşçioğlu’nun 9 Ekime kadar yapılacak olan duruşmalara getirilmemesine karar verdi. Ayrıca Av. Ercan Kanar hakkında da “ısrarla konuştuğu ve mahkeme düzenini bozduğu” iddiasıyla duruşmadan çıkartılmasını istedi. Karara tepki gösteren avukatlar, duruşma salonunda oturma eylemi başlatırken, mahkeme heyeti de salonu terk etti. Bu sırada jandarma, Ercan Kanar’ı fiziki şiddet kullanarak zorla dışarı çıkardı. Avukatlar, jandarmayı engellemek isterken, onlar da dışarı çıkartıldı.
 
JANDARMAYA TESİR ETMİŞLER!
Çorlu Savcılığı, meslektaşları Av. Ercan Kanar’ın duruşmadan jandarma zoruyla çıkartılmasına tepki gösteren 4 avukat hakkında iddianame hazırladı. Av. Ercan Kanar’ın duruşma salonundan çıkartıldığı esnada Av. Hüseyin Boğatekin, Av. Sinan Zincir, Av. Baran Doğan ve Av. Tamer Doğan’ın masaların üzerine çıkarak fiziksel olarak jandarmanın görevini yapmasına engel oldukları ve jandarmaya ‘siz şu anda suç işliyorsunuz” diyerek, görevlerini yapmalarına tesir ettikleri iddia edildi. 


ELÇİN YILDIRAL